Pregled vikend tekem

V nedeljo so igralci selekcije U-19 doma gostili selekcijo Hrvaške – Team Croatia Select. Prva tretjina se ni izšla po željah naših fantov, saj so gostje na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. V drugi tretjini je za znižanje izida zadel Tim Veternik, ki je zaradi zdravstvenih težav zaigral prvič v letošnji sezoni. V tretji tretjini so se Orli dokončno prebudili in z zadetkoma Arha in mladega Črešnika povedli. Vodstvo je bilo kratkotrajno, saj so iznajdljivi nasprotniki poravnali rezultat. Tekma se je tako kot že velikokrat v letošnji sezoni prevesila v podaljšek. Z zadetkom v drugi minuti so Orli poskrbeli, da je zmaga z rezultatom 4:3 ostala doma. Trener mladincev Dejan Varl je bil po tekmi zadovoljen s prikazanim: “Prvo tretjino smo odigrali slabo, izredno pa sem ponosen na karakter, ki ga je pokazala ekipa po zaostanku z dvema zadetkoma”.

Ekipa U-17 je v soboto gostovala v Celju. Za dobro hokejsko predstavo sta potrebna dva dobra nasprotnika in v Celju se je to potrdilo. V prvi tretjini sta mreži mirovali, v drugi pa je za minimalno prednost Orlov zadel Marn. V zadnji tretjini so bili strelci nekoliko bolj razpoloženi in tako se je tekma končala z rezultatom 1:4 v korist naših Orlov. Mitja Kern je po tekmi povedal: “Celje ima kratko klop, tako da razumem, da so se na igrišču postavili nekoliko bolj obrambno. Povrhu vsega pa nam je v zaključku akcij sive lase povzročal še naš Svit Nemanič (vratar selekcije U15, ki v Celju igra kot posojen igralec). Načeloma sem zadovoljen s prikazanim, na treningih pa se bomo potrudili, da bomo do naslednjih tekem še popravili določene malenkosti.”

Dečki U-15 so na predpraznično nedeljo gostovali v dvorani Tivoli pri HK SŽ Olimpija. Domače je pred letošnjo sezono zapustil vratar in nekaj igralcev letnika 2008, ki so se odločili svojo kariero nadaljevati bodisi v tujini bodisi na Jesenicah. Kljub temu so se Orli na srečanje temeljito pripravili, ker sta se obe prijateljski tekmi z Zmaji končali s tesnima izidoma. Sredi tedna so naši fantje igrali prijateljsko tekmo z beljaškim VSV in s premešanimi petorkami iskali pot do večje učinkovitosti. Tekmo so dobili z 9:6. Tudi v Ljubljani se je izkazalo, da je trener Jure Kozjek  z rošadami zadel v polno. Gostje so namreč že v 10. minuti srečanja vodili s 4:0. Igrali so hitro in enostavno, imeli pa so tudi nekaj sreče, da so se ploščki odbijali tako, kot so si zamislili. Vratar Svit Nemanič je ubranil ključne strele domačih in prva tretjina se je končala z visokim vodstvom Orlov. V drugi tretjini je Olimpija strnila svoje vrste, Orli pa so poskušali izvesti »potezo preveč«. Kljub temu so drugi del dobili  z izidom 2:1 za skupno vodstvo 6:1. V tretji tretjini so po grobi igri domačega igralca najprej zapele pesti. Nato so gostje dosegli še dva zadetka za nepričakovano visoko zmago z 8:1. Z novimi tremi točkami je Triglav na lestvici v vodstvu s 15 točkami iz 5 tekem. Na 2. mestu so Jesenice z 12 točkami iz 6 tekem. Nato sledi 5 ekip s po 9 točkami. Prihodnjo nedeljo v Kranj prihaja celovški KAC, ki ima registriranih 5 vratarjev in več kot 30 igralcev. Nedvomno bodo v Kranj tradicionalno prišli v najmočnejši postavi, zato se obeta lepa in izenačena hokejska predstava.

Mlajši dečki U-13 so v preteklem tednu odigrali dve tekmi. V sredo jim je nasproti stal VSV Beljak, v soboto pa KAC iz Celovca. Po seriji štirih zaporednih zmag se tokrat naši mladi Orli niso veselili novih treh točk. Ekipa Beljaka je bila boljša z rezultatom 4:2, ekipa Celovca pa 4:3. Trener Domen Jemec je takole povzel teden: “Na obeh tekmah smo prikazali veliko želje in požrtvovalnosti, na žalost pa nam je v ključnih trenutkih nekoliko popustila zbranost. Naslednja tekma mlajše dečke čaka že v soboto, ko v goste pride ekipa HDK Maribor”.

Tekme lige IHL so odigrali tudi naši člani in članice. Člani so se po dveh zaporednih porazih razveselili zmage po izvajanju kazenskih strelov nad ekipo Jesenic, članice pa so s 6:5 premagale ekipo Maribora.

Delite s prijatelji