Zmaga za skok pod vrh lestvice

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – HDK Maribor 4:2

1:0 Potočnik K. (Zupan, Ahačič, 11′)
2:0 Zupan (Terlikar, Pavc, 18′)
2:1 Jurič (19′)
2:2 Petelin (21′)
3:2 Zupan (Pavc, 35′)
4:2 Ban U. (Potočnik K., 48′)

Po prvih 20 minutah minimalna prednost domače ekipe.

Po uvodnem metu ploščka so domači hokejisti hitro prevzeli pobudo. Do prve resne priložnosti so prišli v 6. minuti tekme, ko je po levi strani lepo prodrl Zupan in podal do Terlikarja, njegov strel pa je vratar Popovič ubranil. Gostujoči vratar je bil vendarle premagan na sredini prve tretjine, ko ga je z lepim strelom matiral Potočnik. V nadaljevanju so tudi gostje začeli z bolj napadalno igro. Kljub temu je Zupan v 18. minuti uspel vodstvo povišati na 2:0. Tik pred koncem tretjine pa so Lisjaki rezultat uspeli znižati.

Boljša igra gostov, a so domači ubranili prednost.

Boljša igra ob koncu prve in na začetku druge tretjine je gostom prinesla izenačujoči zadetek, pod katerega se je vpisal Petelin. Razmerje v strelih je bilo izrazito na strani domače ekipe, a je vratar Popovič uspel ubraniti vse strele Orlov. V 35. minuti pa ni mogel preprečiti novega vodstva domačih. Že drugič na tekmi ga je premagal Zupan. Po 40. odigranih minutah so domači vendarle držali minimalno vodstvo, ki pa ni zagotavljalo bolj mirnega nadaljevanja tekme.

Rutinska zadnja tretjina za novo zmago.

Triglavani so od prve minute zadnje tretjine močno pritisnili na vrata Lisjakov, vendarle pa niso uspeli resneje ogroziti vratarja Popoviča. Po napaki v obrambi so gostje v nadaljevanju prišli do lepe priložnosti, a je bil strel Voha premalo natančen. V 48. minuti tekme so Orli izvedli hiter protinapad, ki ga je na koncu po lepi podaji Potočnika z zadetkom zaključil Ban. Nekaj minut pred iztekom tekme je na kazensko klop sedel Greif, Orli pa so se še tretjič na tekmi znašli v igri z igralcem več. Številčne prednosti tudi tokrat niso izkoristili, še najbližje zadetku je bil Jelar. Čas se je iztekal, izkušena ekipa Triglava pa je s pametno igro v zadnji tretjini tekmo mirno pripeljala do konca.

Delite s prijatelji