Zmaga po kazenskih strelih ostaja doma

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – HK SŽ Olimpija 3:2

1:0 Zupan (Grošelj, Terlikar, 6′)
1:1 Žibert (6′)
1:2 Žibert (Žeželj, Črepinšek, 14′)
2:2 Terlikar (Grošelj, Zupan, 27′, PP1)
3:2 Potočnik M. (PS)

Izenačena igra v prvi tretjini.

V postavo Orlov se je po 2 tekmah odsotnosti zaradi kazni danes vrnil napadalec Sebastjan Grošelj. Prvi plošček in s tem tudi prvi napad je pripadel domači ekipi. Že v uvodnih minutah smo lahko videli, da bo srečanje tokrat bolj izenačeno in da bodo odločale malenkosti. Prvi zadetek na tekmi je pripadel Orlom, dosegel pa ga je Žan Zupan v 6. minuti tekme. Že v naslednjem napadu je nepazljivost v obrambi domače ekipe pripeljala do izenačujočega zadetka. Gostje so za kratek čas prevzeli pobudo in po hitrem protinapadu tudi prvič na tekmi prišli v vodstvo. Vratarja Šenka je še drugič premagal Žibert in tako postavil rezultat prve tretjine.

Izenačenje Orlov v drugi tretjini.

Drugo tretjino so Triglavani pričeli z igralcem več, a jim ni uspelo premagati zanesljivega vratarja Kolina. Novo priložnost igre z igralcem več so Orli dobili v 26. minuti, ko je zaradi prekrška nad Terlikarjem na kazensko klop sedel Kokelj. Orli so počasi pletli mrežo okoli gola Kolina, njihova potrpežljivost pa se je izplačala, saj je na 2:2 izenačil Terlikar. V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo, s priložnostmi na obeh straneh in zanesljivimi obrambami obeh vratarjev.

Odlična igra domačih, a brez zadetkov.

Na pričetku zadnje tretjine so domači pritisnili in igro preselili v napadalno tretjino. Vratar Olimpije Kolin je uspešno zaustavil strele Zupana, Grošlja in Pavloviča. V 52. minuti so prvo priložnost za igro z igralcem več dobili tudi gostje. Kljub številnim strelom, so Orli zdržali pritisk. Ker do konca 60. minut nismo več videli zadetka, je šla tekma v podaljšek. Lepše priložnosti so si v podaljšku ustvarili Orli, a je bil vratar Kolin odlično razpoložen. Mreži sta mirovali tudi po 5 minutah podaljška, zato smo gledali kazenske strele. Odločilni zadetek za zmago je dosegel Miha Potočnik, vratar Šenk pa je za končno zmago ubranil prav vse kazenske strele nasprotne ekipe.

Delite s prijatelji

Povezano