Člani: Zmaga na Jesenicah

Po šestih zmagah v državnem prvenstvu na prav toliko tekmah so favorizirani člani HDD Sij Acroni Jesenice prvič klonili. V dvorani Podmežakla so tri točke vknjižili naši orli.

Ekipa na Jesenice ni odpotovala v najmočnejši zasedbi. Manjkala ste že dlje časa poškodovana Kristjan Šenk in Luka Logar. Po poškodbi na včerajšnjem treningu pa se je na stranskem tiru znašel tudi Žan Zupan.

To ni zmedlo naših fantov, saj so v 18. minuti prvič ugnali Urbana Avsenika. Za vodstvo je zadel Sebastjan Grošelj. 

Železarjem je na sredini tekme uspelo izenačiti, Uroša Plavca je ob igralcu manj premagal Patrik Rajsar, na uvodu zadnje tretjine pa so prek Gašperja Seršena prvič na obračunu vodili. A ne za dolgo. Slabih šest minut pozneje se je pod izenačujoči zadetek s strelom pod prečko podpisal izkušeni Anže Terlikar. Ljubljenec kranjskega občinstva je dan pred tekmo praznoval 40. rojstni dan, z eno boljših predstav v letošnji sezoni pa dokazal, da mu leta ne morejo do živega.

Varovanci Gorazda Drinovca in Anžeta Pintarja so v nadaljevanju še drugič povedli, na 3:2 je zvišal mladi Miha Morel. Jeseničani so ob koncu izenačenje lovili brez vratarja, a se jim načrti niso izšli, naši fantje so se veselili zmage s 3:2. 

Vir: Siol.net

Delite s prijatelji

Povezano