Zgodovinska uvrstitev v finale DP!

Dvorana Zalog, polfinale DP

HK Slavija Jr. – HK Triglav 1:2

0:1 Zupan (Grošelj, Terlikar, PP1, 6′)
1:1 Pušenjak (Glavonjić, 13′)
1:2 Zupan (Grošelj, Terlikar, 21′)

Tekma, ki je odločala o drugem potniku v finale DP je v dvorano Zalog zvabila lepo število navijačev obeh ekip. Začetek in prvih deset minut tekme je pripadlo Orlom, ki so tudi prvi zadeli. V 6. minuti je igralca več na ledu izkoristil Žan Zupan. V drugi polovici prve tretjine se je tehtnica prevesila na stran domače ekipe. Z nekaj lepimi obrambami je svojo ekipo reševal Trelc, v 13. minuti pa je bil po strelu Pušenjaka nemočen. Domači so imeli ob koncu tretjine še možnost igre z igralcem več, a številčne premoči niso izkoristili.

Zelo podoben scenarij smo gledali tudi v drugi tretjini. Orli so v prvih minutah prevzeli pobudo in zopet zadeli, v zadnjem delu pa so jih domači stisnili v svojo obrambno tretjino. Trelc je s svojimi posredovanji v obup spravljal napadalce Slavije, ki so v eni izmed napadalnih akcij zadeli tudi vratnico. Razmerje v strelih je bilo po koncu druge tretjine kar 33:15 v korist domače Slavije.

V zadnji tretjini je Slavija stavila na vse ali nič. Triglavani so se odlično branili in so imeli vse vajeti v svojih rokah. Domači hokejisti so na vse možne načine poskušali priti do izenačenja, odličen večer pa je imel vratar Trelc. Vedno manj je bilo časa in upanja na preobrat, zato je trener Rekelj vzel tudi pol minute odmora. Sledila je igra brez vratarja, ki pa ni prinesla zmage domači ekipi. V finale državnega prvenstva se je tako uvrstila ekipa Triglava.

Delite s prijatelji

Povezano