Za Orle usodna druga tretjina

DP, člani

HK Slavija Jr. – HK Triglav 4:2

0:1 Terlikar (7′)
0:2 Zupan (Grošelj, Pavc, 8′, SH1)

1:2 Sitar (Primar, 16′)
2:2 Sitar (Skerlep, Kompolšek, 24′, PP1)
3:2 Skerlep (Truden, 27′)
4:2 Prodan (Vidic, 38′)

Minimalna prednost Triglava po prvi tretjini.

Na današnji deževni večer sta se v Zalogu pomerila lanska finalista lige IHL in pa trenutno vodilni ekipi Slavija Jr. in HK Triglav Kranj. Že kar nekaj tednov ima trener Drinovec težave pri sestavi ekipe, saj zaradi bolezni in poškodb manjka kar nekaj ključnih igralcev. Tudi tokrat se je ekipa Triglava na težko gostovanje odpravila številčno oslabljena. Domača Slavija se je že na samem začetku tekme znašla z igralcem manj na ledu, Triglavani pa niso uspeli premagati vratarja Pavliča. Več sreče so imeli v 7. minuti tekme, ko je svojo ekipo v prednost popeljal Terlikar. Vodstvo gostov je le minuto kasneje povišal Zupan. Založani so v nadaljevanju kar nekajkrat zapretili, vratar Trelc pa je vse do 16. minute njihove strele uspel zaustaviti. Takrat je na sceno stopil Nik Sitar, ki je plošček uspel spraviti mimo zanesljivega Trelca.

V drugi tretjini Slavija boljša.

Druga tretjina se tokrat ni pričela po načrtih gostov. V 23. minuti je bil zaradi udarca s palico izključen U. Ban, Slavija pa je zopet preko Sitarja uspela unovčiti igralca več na ledu in izenačiti. Preobrat je hokejistom Slavije uspel v 27. minuti, natančen je bil Skerlep. Medtem ko so se Triglavani trudili priti do izenačujočega zadetka, so hokejisti Slavije ponovno zadeli. Tik pred koncem druge tretjine je bil natančen Prodan.

Zadnja tretjina ni prinesla preobrata.

Na vse ali nič. To je bil načrt Orlov pred pričetkom zadnje tretjine. Zaostanek dveh zadetkov ni bil nedosegljiv, vendar pa je bila pred njimi težka naloga. V prid jim niso bile tudi tri hitre izključitve in igra Slavije z dvema igralcema več, ki pa je ostala neizkoriščena. Čas se je počasi iztekal, Orli pa so poskušali tudi z igro šestih igralcev v polju, a so domači odigrali zelo disciplinirano in so tekmo mirno pripeljali do konca.

Delite s prijatelji

Povezano