Visoka zmaga sredi Tivolija

DP/IHL, dvorana Tivoli

HK SŽ Olimpija – HK Triglav Kranj 1:7

0:1 Grošelj (Zupan, 8′)
0:2 Zupan (Potočnik M., Grošelj, 10′)
0:3 Markič (Potočnik M., 22′)
0:4 Grošelj (Ahačič, Terlikar, 25′)
0:5 Grošelj (Zupan, Ahačič, 33′, SH1)

0:6 Zupan (Grošelj, Ahačič, 34′)
1:6 Mehle (Žeželj, 49′)
1:7 Terlikar (54′, PS)

Premoč Orlov v prvi tretjini.

Sobotni večer je bil za hokejske navdušence ravno pravšnji za ogled tekme med domačo Olimpijo in našimi Orli. V vratih domače ekipe je tokrat začel Paavo Holsa, v vratih Triglava pa Tomaž Trelc. V uvodnih minutah tekme so Triglavani uspeli nekajkrat dodobra ogreti domačega vratarja, v nadaljevanju pa so bile moči na ledu bolj izenačene. Prvi zadetek na tekmi je padel v 8. minuti, ko je lepo podajo Zupana izkoristil Grošelj in premagal nemočnega vratarja Holsa. V 10 minuti so Orli svoje vodstvo še povišali. Veliko napako domače obrambe je izkoristil Zupan, ki se je znašel sam pred vratarjem in plošček med nogama poslal v mrežo.

V drugi tretjini napolnili mrežo domačinov.

V drugi tretjini so Triglavani nadaljevali tam, kjer so končali prvo – s prevlado na ledu. Najprej je na 0:3 z lepim samostojnim prodorom povišal Markič, le nekaj napadov kasneje pa na 0:4 še Grošelj. V 32. minuti je na kazensko klop sedel Pavc, domači pa so imeli priložnost rezultat nekoliko znižati. Po novi napaki, tokrat v napadalni tretjini, so Orli prišli do novega zadetka. Že pod svoj tretji zadetek na tekmi se je vpisal Grošelj. Sledila je menjava vratarja, Holsa je zamenjal Lan Kavčič. Igra mačke z mišjo se je nadaljevala, Triglavani pa so še naprej polnili mrežo svojih nasprotnikov. V 34. minuti je na semaforju kazalo že 0:6, domačim pa se je obetala prava mala katastrofa.

Mirna zadnja tretjina za zanesljivo zmago.

Od začetka zadnje tretjine je trener Drinovec priložnost v vratih ponudil tudi mlademu Galu Remškar Jelerju. Domači hokejisti so prikazali nekoliko boljšo in zbrano igro, ki jim je prinesla tudi prvi zadetek na tekmi. V 49. minuti je lepo diagonalno podajo Žežlja v zadetek spremenil Mehle. Vendar pa kaj več od častnega zadetka danes mlada ekipa Olimpije ni zmogla. V 54. minuti je po prekršku Bizjaka nad Terlikarjem sodnik dosodil še kazenski strel, ki pa ga je izkušeni Terla realiziral. Končni rezultat 1:7 je dober pokazatelj, da so bili Orli danes občutno boljši nasprotnik.

Delite s prijatelji

Povezano

Please select listing to show.