Pregled vikend tekem

POROČILO VIKEND TEKEM 24. – 25.9.2022

3 zmage, poraz in dve prestavljeni tekmi

Igralci selekcije U-19 so se v drugem krogu IHL lige pomerili proti ekipi HK SŽ Olimpije, ki nekako veljajo za tihe favorite prvenstva. Kljub temu, da so varovanci trenerja Dejana Varla v sami igri pokazali mnogo pozitivnih stvari, so se na koncu zmage veselili gostje iz dvorane Tivoli.

Domači so odločno krenili v tekmo in tudi izkoristili eno od priložnosti. V 4. minuti je bil po gneči pred golom Olimpije uspešen Val Marn. Na izenačenje pa ni bilo treba čakati dolgo, saj so Ljubljančani že dobri dve minuti kasneje izenačili, potem ko obrambi Triglava ni uspelo ukrotiti odbitega ploščka. Do konca prve tretjine smo nato spremljali izenačeno tekmo, mreži pa se nista več zatresli.

Najboljšo predstavo so Orli prikazali v drugi tretjini, ko so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a so bili žal neučinkoviti. Sledila je kazen. V 36. minuti so gostje iz Ljubljane po napaki domače obrambe povedli z 2-1. V zadnji tretjini so Triglavanom nekoliko pošle moči kar so gostje iz Tivolija izkoristili ter z golom v 46. minuti povedli s 3-1. Kljub trudu igralcem Triglava ni več uspelo zadeti ljubljanske mreže. Piko na i so igralci Olimpije postavili v predzadnji minuti, ko so zadeli v prazno mrežo potem, ko so igralci Triglava iz igre potegnili vratarja in ga nadomestili s šestim igralcem v polju.

Igralci Triglava tako ostajajo pri eni zmagi v IHL ligi, naslednja tekma pa jih čaka v nedeljo, 2.10 v Zalogu proti ljubljanski Slaviji. Tekma se prične ob 17.15.

Tekmi selekcij U-17 in U-15 sta bili na željo nasprotnika, ekipe HDD Bled, preloženi.

Je pa zato zmagovalno v novo sezono vstopila selekcija U-13, ki je bila v Zalogu boljša od Slavije Junior. Mladi Orli so skozi celotno tekmo igrali napadalno, v obrambnih nalogah pa pokazali veliko želje. Nagrada za dobro predstavo je prišla v 10. minuti, ko so po lepi akciji zadeli za prvo vodstvo na tekmi. Po vsega dveh minutah so zadeli še drugič in tako poskrbeli, da so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

V enakem ritmu so tudi nadaljevali. V drugi tretjini so se veselili treh zadetkov, zadnjo tretjino pa sklenili še z dvema za končno zmago 7:0. Ob odsotnosti Ajde Jošt je priložnost med vratnicama dobil mladi Bine Kimovec, ki je odlično opravil svoje delo in tekmo zaključil brez prejetega zadetka.

V soboto in nedeljo so tekme odigrali tudi naši člani in članice. Člani so se pomerili proti ekipi Maribora in domov prišli z zmago, članice pa so se v prvem krogu lige WIHL pomerile proti Olimpiji. Zmago z 2:1 je ekipi z zadetkom v podaljšku prinesla Glavič Deja.

Delite s prijatelji