Člani: V soboto prva tekma finala IHL

Hokejska sezona, ki je bila zaradi epidemije korona virusa milo rečeno neobičajna, se počasi bliža koncu. Pred člansko ekipo Triglava je še sklepni del letošnje sezone. Jutri, v soboto, 27.3., se bodo ob 18.30 uri v finalu lige IHL v domači dvorani na Zlatem polju pomerili z ekipo HK Slavija Junior.

Letošnja izvedba lige IHL je zaradi znanih težav s korona virusom potekala nekoliko drugače in sicer so se med seboj merili le klubi iz Slovenije. Članska ekipa HK Triglav je redni del sezone odigrala po pričakovanjih, saj so zasedli prvo mesto, Slavija pa je bila tretja. Triglavani so se v finale uvrstili potem, ko so v polfinalu s 3:0 v zmagah izločili ekipo Celja, Slavija Jr. pa je prvo polfinalno tekmo proti ekipi Bleda sicer izgubila, a so Založani potem le strnili svoje vrste, unovčili svoje izkušnje in serijo zaključili sebi v prid.

Jaša Jenko, Žan Zupan in Matevž Ban so v polfinalni seriji za svojo ekipo dosegli največ točk in bodo tudi v finalni seriji zagotovo glavni aduti kranjske ekipe, trener Gorazd Drinovec pa bo na prvi tekmi lahko računal tudi na 21 – letnega vratarja Uroša Plavca, ki se v ekipo vrača po krajši odsotnosti. Ne smemo pa pozabiti, da bo kranjski adut zagotovo tudi izkušeni Anže Terlikar, ki pri svojih 40. letih še vedno kaže dobre predstave. Kranjski Orli se bodo zoperstavili številnim hokejistom Slavije, ki imajo kar nekaj izkušenj z igranjem v ligi EBEL in v Alpski hokejski ligi. Med njimi izstopajo predvsem visokorasli branilec Uroš Batič ter napadalci Aljaž Chvatal, Enes Gorše, Janez Orehek ter Nik Sitar. Vsaka tekma finala je tekma zase, motiva zagotovo ne bo manjkalo, obe ekipi pa bosta zagotovo prikazali lep, borben in hiter hokej.

Ker trenutne razmere še vedno ne dopuščajo obiska tekem, si boste vsi ljubitelji hokeja tekmo vseeno lahko ogledali preko zaslonov, saj bo HokejTV.si poskrbel za prenos.

Izjava glavnega trenerja Gorazda Drinovca pred pričetkom prve finalne tekme: »Glede na dejstvo, da smo bili prvi po rednem delu tekmovanja, ne bežimo pred vlogo favorita v tem finalu. Zavedamo se, da so bile vse tekme s Slavijo izredno napete in da je Slavija še kako neugoden nasprotnik. Res je, da smo izgubili samo eno tekmo od petih odigranih v letošnji sezoni, vendar se zavedamo, da je končnica popolnoma nova zgodba, zato smo se v tem tednu temeljito pripravljali na nasprotnika. Naš glavni cilj je, da zmagamo v finalni seriji in postanemo prvaki IHL tekmovanja.«

Delite s prijatelji