V prvi tretjini rešili vprašanje zmagovalca

Dvorana Zlato polje, liga IHL

HK Triglav – HK Slavija Jr. 4:1

1:0 Grošelj (Ahačič, 1′)
2:0 K. Potočnik (Markič, 4′)
3:0 Terlikar (M. Potočnik, Zupan, 6′)
3:1 Truden (Skerlep, Primar, 6′)
4:1 Zupan (Terlikar, EN, 60′)

Prava goliada v prvi tretjini.

Prvo tretjino so domači začeli silovito, saj so že v prvem napadu uspeli zadeti. Lepo podajo Ahačiča je izkoristil najboljši strelec Triglava, Sebastjan Grošelj. Ko je že kazalo, da se Slavija počasi pobira po hitro prejetem zadetku, so domači zopet zadeli. Tokrat se je med strelce vpisal K. Potočnik. Pritisk Orlov na vrata Lajevca se je stopnjeval, kaj kmalu je na semaforju kazalo že 3:0. Sledila je menjava vratarjev pri Slaviji. Da se ne bodo kar tako predali, so Založani nakazali že v naslednjem napadu, ko je z lepim strelom vratarja Šenka premagal Truden. V 13. minuti so imeli Orli prvič na ledu igralca več. Kljub številnim strelom jim ni uspelo premagati vratarja Dukariča. Ob koncu tretjine so se razigrali tudi gostje, a so bili njihovi streli premalo natančni.

Prazni naboji obeh ekip.

V drugi tretjini smo gledali bolj izenačeno tekmo. Najlepšo priložnost za goste je zapravil Čampa, njegov strel je bil premalo natančen, da bi lahko premagal vratarja Šenka. V 28. minuti je obrambi Slavije ušel Zupan, a ga je Primar še pred strelom ustavil s prekrškom, sodnik pa je dosodil kazenski strel. Zupanu je pri izvedbi kazenskega strela zmanjkalo nekaj sreče tako da je rezultat tudi po 40. minutah igre ostal 3:1.

Boljša igra gostov v zadnji tretjini.

Obe ekipi sta v zadnjo tretjino vstopili bolj previdno. Gostje so imeli nekoliko težje delo, saj so morali nadoknaditi kar dva zadetka zaostanka. Priložnost za znižanje rezultata se je gostom ponudila v 49. minuti, ko so imeli po izključitvi Podrekarja igralca več na ledu. Sledilo je 2 minutno obleganje vrat Šenka, ki je ostalo neizkoriščeno. Sledil je ponoven pritisk gostov v zadnjih minutah tekme, zadeli so tudi vratnico. Trener Rekelj je poskušal tudi z igro brez vratarja, kar pa so Triglavani z veseljem izkoristili. 2 sekundi pred koncem tekme je prazno mrežo zatresel Zupan.

Delite s prijatelji