Usodna zadnja tretjina

Bled, liga IHL

HKMK Bled – HK Triglav 6:4

0:1 Terlikar (Grošelj, Zupan, 5′)
1:1 Bohinc (Tišlar, 9′)
1:2 Grošelj (Manojlović, Ahačič, 12′)
2:2 Jakopič (19′)
2:3 Jelar (Jazbec, Pavlovič, 22′)
3:3 Tišlar (Bohinc, Vilman, 38′)
4:3 Borše (Bohinc, Srpčič, 41′)
5:3 Podrekar (Tišlar, 44′)
5:4 Podrekar (Ahačič, Terlikar, PP1, 53′)
6:4 Tišlar (Srpčič, EN, 60′)

Ledena dvorana na Bledu je danes gostila aktualne prvake lige IHL in trenutno zadnje uvrščeno ekipo skupine A. Triglavani so na Bled pripotovali okrepljeni z nekaterimi obrazi, ki so na prejšnjih tekmah manjkali, bodisi zaradi poškodbe, bodisi zaradi bolezni. V prvi tretjini so Orli prikazali več poguma ter samozavesti in so tudi prvi povedli. V 5. minuti tekme je zadel Terlikar, domači pa so preko Bohinca rezultat izenačili že v 9. minuti. V na videz nenevarni akciji so gostje zopet povedli. Z lepim strelom pod prečko je vratarja Justina premagal Grošelj. Veselje vseeno ni trajalo prav dolgo, saj so domači po individualni napaki Orlov v obrambi še drugič premagali Šenka.

Tudi drugo tretjino so Orli odprli s hitrim zadetkom, tokrat že v 2. minuti nadaljevanja. V nadaljevanju kljub skoraj pet minutnem obleganju vratarja Justina Triglavani svoje prednosti niso uspeli povišati. So pa domači prišli do izenačenja tik pred koncem druge tretjine. Vratarja Šenka je premagal Tišlar. Razmerje strelov je bilo po 40. odigranih minutah 21 proti 13 v korist Triglava.

Pomanjkanje koncentracije in nekaj napak v obrambi Triglava je v zadnji tretjini domači ekipi prineslo prvo vodstvo na tekmi. Po zaostanku dveh zadetkov so se Orli hitro zbrali in preko Podrekarja znižali na 5:4, vendar jim na koncu ni uspelo zabeležiti še četrte zmage v drugem delu. V zadnjih sekundah tekme je usodo Orlov z zadetkom v prazno mrežo zapečatil Tišlar.

Naslednja tekma naših članov bo v soboto, ko bodo v domači dvorani gostili hokejiste Crvene zvezde.

Delite s prijatelji

Povezano