Umrl je Cveto Hafner

V 67. letu nas je zapustil Cveto HAFNER, pionir ženskega hokeja v Kranju.

Cveto je bil »nor« na hokej in kot takšen je v hokejski sezoni 2001/2002 prepričal vodstvo HK Triglav Kranj, da med svoje hokejiste uvrsti tudi žensko člansko ekipo. Bil je odločen, da bo ženski hokej v Kranju popeljal v sam vrh ženskega hokeja v Sloveniji in tudi v mednarodni areni. In to mu je še kako uspelo, saj je v sezoni 2008/2009 postal prvak mednarodne lige DEBL, v konkurenci članic iz Madžarske, Italije, Avstrije, Slovaške in Češke. V domačih ledenih dvoranah je Cveto s svojimi varovankami osvojil pokalno tekmovanje v sezoni 2010/2011 in v sezonah 2011/12 in 2013/14 popeljal dekleta tudi do naslova najboljše ekipe v državnem prvenstvu Slovenije.

Cveto, po tvoji zaslugi in tvoji gorenjski vztrajnosti si desetletje utiral pot ženskemu hokeju v HK Triglav Kranj, skrbel za organizacijo in tudi finančno zagotavljal pogoje za treninge in tekmovanja članic.

Cveto, tvoje delo v HK Triglav Kranj ne bo šlo v pozabo, saj si kot začetnik ženskega hokeja v klubu za vedno postavil temelje, na katerih še vedno trenirajo in tekmujejo nove in nove generacije hokejskih deklet in žena.  

Cveto, hvala ti.


Jurij Ahačič, predsednik HK Triglav Kranj

Delite s prijatelji