U17: Poraz z nogometnim rezultatom v dvorani Podmežakla

Igralci selekcije U-17 so se tokrat v tekmi 21. kroga IHL lige odpravili na Jesenice, kjer so odigrali tekmo z domačimi HD Hidria Jesenice. Domači, ki na lestvici lige zasedajo četrto mesto s 13 zmagami in 5 porazi, so pred tekmo veljali za favorite kar so na koncu, s sicer tesno zmago z 2-0, tudi potrdili.

Tekmo so bolje pričeli domači, ki so povedli že v 20. sekundi tekme, ko je po samostojnem prodoru zadel Lovro Kumanović. Tudi v nadaljevanju prve tretjine so imeli domači več od igre, a je bil tokrat izjemni vratar mladih orlov Urban Hafner vedno na mestu in je tako poskrbel, da so domači na prvi odmor odšli le z golom prednosti.

Podobno tekmo smo gledali tudi v drugi tretjini. Domači so prevladovali, mladi orli so se bolj ali manj organizirano branili, v vratih pa je še naprej kraljeval Urban Hafner, ki je nekajkrat poskrbel za res bravurozne obrambe. V 31. minuti pa tudi on ni mogel preprečiti novega zadetka domačih, ki so prek Juša Dobravca povedli z 2-0.

V zadnji tretjini so domači brez večjih težav ohranili vodstvo z dvema zadetkoma, mladi Triglavani pa so si ob odsotnosti Martina Jazbeca, ki je manjkal zaradi bolezni, težko ustvarjali priložnosti in rezultat se do konca tekme ni spremenil.

Triglavani bodo znova na led stopili že v torek, 7.1.2020, ko se bodo v Zalogu pomerili z zaloško Slavijo, vodilno ekipo na lestvici IHL lige. Tekma se prične ob 17.15. Vabljeni!

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji