U17: Poraz proti vodilnemu na lestvici

Mladi orli so v 22. krogu IHL lige tokrat gostovali v Zalogu pri vodilni ekipi zaloške Slavije. Oslabljeni orli (manjkali so Martin Jazbec, Jakob Lah, Bine Hafner) so bili že pred začetkom tekme pred izjemno težko nalogo, saj je ekipa zaloške Slavije v letošnji sezoni v zelo dobri formi.

V vratih je tokrat Urbana Hafnerja zamenjal Dominik Marenić, domači pa so že od prve minute dalje narekovali oster tempo, ki so mu tokrat igralci Triglava le stežka sledili. Prvi gol so dosegli v 4. minuti, na 2-0 pa so povišali dobre štiri minute kasneje. V 17. minuti so mladi Orli dobili priložnost za znižanje izida ob igri z igralcem več, a so bili pri tem nespretni in Slavija je dosegla nov gol ter povedla s 3-0. S tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

Tudi v drugi tretjini se situacija ne ledu ni spremenila. Igralci Slavije so narekovali ritem, mladi Orli pa so se večinoma le branili. Posledica premoči domačih na ledu so bili novi trije goli v mreži mladih orlov in po dveh tretjinah je semafor kazal prednost domačih s 6-0.

V zadnji tretjini je v vratih gostov Urban Hafner zamenjal Dominika Marenića, razmerje moči na ledu pa se tudi v zadnji tretjini ni bistveno spremenilo. Do konca tekme so igralci Slavije zadeli še enkrat za visoko zmago s 7-0.

V naslednjem krogu, v soboto, 11.1.2019, ekipa Triglava gostuje v Beljaku, kjer se bodo pomerili z domačo ekipo beljaškega VSV-ja. Beljačani na lestvici zasedajo šesto mesto z desetimi zmagami in enajstimi porazi.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji