U17: Lepa zmaga na derbiju

Igralci selekcije U-17 so v tretjem krogu IHL lige dosegli drugo zmago, in sicer so na gorenjskem derbiju s 4-1 ugnali vrstnike z Jesenic.

Mladi Orli so večino dela opravili že v prvi tretjini, ko so dosegli kar tri zadetke, hkrati pa je vratar Triglavanov Urban Hafner svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno. Prvi gol za Triglav je v 9. minuti po  lepem samostojnem prodoru po desni strani dosegel branilec in kapetan ekipe Ožbe Šlibar. Na 2-0 je točno štiri minute kasneje ob igri z igralcem več povišal Matic Košir, piko na i res dobri predstavi mladih orlov v prvi tretjini pa je v 17. minuti postavil Beno Vrečar.

V drugi tretjini nismo videli zadetkov, kljub temu  pa je ekipa Triglava pod vodstvom trenerja Mitja Kerna  tudi v drugi tretjini nadaljevala z odlično igro in imela tekmo ves čas pod kontrolo. Redke napade Jeseničanov je brez večjih težav krotil Urban Hafner.

Ko je v 43. minuti tekme Žiga Arh povišal na 4-0 je bila tekma odločena. Jeseničanom je v 53. minuti sicer uspelo doseči častni zadetek, za kaj več pa so bili mladi Orli tokrat enostavno predobri. Ekipa Triglava po treh tekmah na lestvici IHL lige zaseda tretje mesto, naslednjo tekmo pa bodo mladi Orli odigrali naslednjo soboto proti vodilni ekipi na lestvici, HK SŽ Olimpija.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji