U15: Visok poraz proti ljubljanski Olimpiji

Selekcija U15 je v tekmi drugega kroga IHL lige izgubila proti favorizirani Olimpiji z 10-1. Tudi tokrat, kot na prvi tekmi v Celovcu so mladi Orli igrali konkretno oslabljeni saj sta manjkala Žan Eržen in Krištof Markun. Kljub visoki razliki pa rezultat ne odraža popolnoma igre, ki so jo mladi Orli pokazali na ledu.

V prvi tretjini so bili namreč enakovreden, če ne celo boljši nasprotnik od ljubljanskih zmajev, ki so sicer v vodstvo prišli že  prvi minuti, ko so po nesrečnem odboju plošček pospravili v prazno mrežo. Kljub zadetku so Triglavani hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču in bili popolnoma enakovreden tekmec ljubljanskim zmajem. Plod dobre igre v prvi tretjini je bil izenačujoči zadetek Matica Črešnika v 13. minuti, ko je zadel po lepem samostojnem prodoru. Kot se je prva tretjina za mlade orle nesrečno začela, se je tudi končala. Olimpija je namreč v zadnji minuti prve tretjine zadela za 2-1 in odšla na prvi odmor z minimalno prednostjo.

V drugi tretjini so domači začeli s podobno igro, nato pa je nekaj nespametnih prekrškov in posledično veliko igre z igralcem ter celo dvema manj, tehtnico začelo nagibati na stran mladih Ljubljančanov, ki so na 3-1 povišali ob igri z igralcem več v 30. minuti. Ko so v 35. minuti dosegli še en gol za 4-1 je bila tekma bolj ali manj odločena.

V tretji tretjini smo gledali grobo tekmo z ogromno izključitvami na obeh straneh. V taki igri so se bolje znašli gostje, ki so do konca tekme napolnili mrežo varovancev Jureta Kozjeka. Mladi Orli z rezultatom sicer ne morejo biti zadovoljni, so pa pokazali dovolj srca in poguma ter so pokazali, kako se bori za svoj klub in dres.

Naslednja tekma selekcijo U-15 čaka naslednjo nedeljo, ko se bodo v dvorani na Zlatem Polju pomerili z ekipo Maribora. Tekma se prične ob 13.30. Vabljeni.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji