U15: V Zalogu poraz po hudem boju in dobri igri

Kljub temu, da je selekcija U-15 tokrat v Zalog k favorizirani Slaviji odpotovala močno oslabljena (manjkali so Matej Kuhar, Val Marn, Žan Eržen ter od mlade garde Jaka Rakovič in Svit Habjanič), so fantje pokazali odločno in dobro igro ter domačim do samega zaključka tekme povzročali mnogo težav.

Prva tretjina je minila brez zadetkov, kljub manjši terenski premoči domačih pa so se mladi Orli dobro držali, vse strele domačih je polovil Erik Cuznar, nekajkrat pa so mladi orli tudi sami zapretili domačemu vratarju.

V drugi tretjini smo gledali izjemno zanimivo hokejsko predstavo, v kateri so domači popolnoma prevladovali v prvih desetih minutah, gostje pa so najboljšo igro v letošnji sezoni pokazali v drugem delu druge tretjine, a pojdimo lepo po vrsti. Domači so z 1-0 povedli v 21. minuti, ko so izkoristili igralca več. Na 2-0 so povišali dobre štiri minute kasneje, črne minute igralcev Triglava pa so izkoristili še v 29. minuti, ko so dosegli nov gol za 3-0. Glede na kadrovsko podhranjenost mladih orlov ter položaj Založanov na lestvici, so navijači Orlov nekako upravičeno pričakovali, da je tekme konec in da je edino vprašanje kakšna bo na koncu razlika v korist domačih.

A so imeli varovanci trenerja Jureta Kozjeka drugačne načrte. Od 30. minute do konca tekme so pokazali najboljšo predstavo v letošnji sezoni in favorizirani domači so se morali za zmago maksimalno truditi do zadnje minute.

Na 3-1 je v 32. minuti znižal Anže Gradišar, že dobro minuto kasneje pa je mlade orle v tekmo vrnil Jaka Jemec z izjemnim strelom pod prečko. Ko je v 35. minuti svoj drugi gol na tekmi ob igri z igralcem več dosegel Anže Gradišar smo bili ponovno na začetku. Kljub temu, da so domači ob koncu tretjine dosegli še en gol za 4-3, so mladi Orli tudi v zadnjo tretjino krenili odločno ter prikazali izvrstno igro. Domači so 51. minuti dosegli gol za 5-3, a je Anže Gradišar takoj odgovoril s svojim tretjim golom. Do konca tekme smo gledali izjemno napeto predstavo v kateri so gostje poizkušali vse za izenačenje, a so bili srečnejši domači, ki so v zadnji sekundi dosegli gol v prazno mrežo za končnih 6-4.

Mladi Orli si za predstavo kljub porazu zaslužijo vse čestitke ter lahko z optimizmom zrejo v naslednje tekme. Naslednja jih čaka že to nedeljo, ko se bodo v Gradcu pomerili s selekcijo Eishockey Akademie Steiermark. Ekipa iz Avstrijske Štajerske je do sedaj odigrala tri tekme ter dosegla dve zmagi proti ekipama Celja in HDD Bleda, poraz pa so doživeli proti včerajšnjim tekmecem mladih Orlov, zaloški Slaviji. Tekma se bo odigrala za zaprtimi vrati, tako da navijače mladih Orlov čaka prosta nedelja.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji