U15: Tesen poraz dečkov prot KAC-u

V nedeljo se je mednarodna liga, ki šteje tudi za slovensko državno prvenstvo, začela  za selekcijo dečkov (U 15). Gostovali so pri instituciji avstrijskega hokeja, celovškemu KAC-u, kamor so se odpravili z ne najboljšo popotnico. 10 dni prej so namreč na prijateljski tekmi proti Jesenicam doživeli visok poraz z 11-1. Jeseničani so jih povsem nadigrali, res pa  je, da so do tiste tekme orli na ledu trenirali zgolj dva tedna, Jeseničani pa še enkrat več.  Triglavani so dokazali, da so se iz poraza ogromno naučili. V vmesnem času so trdo trenirali in kovali načrt, kako presenetiti severne sosede.

Na tekmo so se odpravili brez poškodovanih Žaka Mateliča in Žana Eržena ter obolelega Gabra Zupana Škrlja. Manjkal je tudi vratar Erik Cuznar. Očitno je bila to za orle dodatna spodbuda, saj so bili na začetku tekme povsem enakovreden, na trenutke celo boljši tekmec. Kljub temu so prvi zadeli domači, kar pa Triglavanov ni zmedlo. Pokazali so povsem drugačen obraz kot na Jesenicah. Dosegli so lepa zadetka ter dobili dinamično prvo tretjino. V drugi tretjini je Celovec  začel s tršo igro, nekajkrat celo pretrdo, vendar sodnika nista reagirala. Naši fantje se niso pustili, še naprej so igrali svojo igro in znova  zadeli. Na polovici srečanja so tako vodili s 3-1. Poizkuse Celovčanov je odlično  zaustavljal vratar Jure Klemenc. Domači so začeli igrati izredno trdo, tudi nevarno. Na sceno sta stopila sodnika, ki sta tako igro neutemeljeno dopuščala. Če kdaj, je na začetku sezone čas, da se postavi kriterij sojenja !  Napad na vratarja Triglava, v katerem je  imel veliko srečo, da se ni poškodoval, je ostal nekaznovan. Nato je bil ob povsem normalni igri na telo izključen igralec gostov, domači pa so igralca več izkoristili in znižali na 3-2. Ta zadetek jim je dal krila, ker so zadeli tudi v naslednji akciji in izid izenačili.

V tretji tretjini so domači nekaznovano  nadaljevali s (pre)trdo igro. Orli so kljub temu prihajali do priložnosti. Proti koncu tekme so zaradi daljše klopi Celovčani imeli sicer več moči, vendar niso uspeli zadeti, dokler niso ploščka v gol pospravili po gneči pred  gostujočimi vrati, po tem, ko je eden od sodnikov že zapiskal. Protesti trenerja Jureta Kozjeka niso pomagali in dobrih 6 minut pred koncem tekme so domači nezasluženo znova povedli.  Gostje so vse sile usmerili v napad, imeli so tudi priložnosti  z igralcem več, vendar jim ploščka ni uspelo potisniti ali preusmeriti v domača vrata. Na koncu so poizkusili tudi brez vratarja, a jim ni uspelo. Triglav bi si zaslužil vsaj točko, vendar so tokrat vse tri ostale doma.

Eden od celovških igralcev je po zaključku tekme za  vrati orlov povsem brez potrebe začel pretep, zaradi katerega je prišlo do vsesplošnega prerivanja. Orli so se lepo kolektivno postavili zase in pokazali, da se tekmecem ne pustijo pretepati.

Triglav je nastopil v postavi: vratar: Jure Klemenc, branilci: Mark Gradišar, Martin Vogrinc, Matevž Jošt, Rok Naglič Orehar, Mark Ložar in Jaka Raković, napadalci: Matej Kuhar, Val Marn, Matic Tian Črešnik, Krištof Markun, Jaka Jemec, Žiga Križnar, Svit Habjanič, Andraž Thaler in Anže Gradišar.

Naslednjo nedeljo bo Triglav v dvorani Zlato polje gostil Olimpijo.

Avtor: Damir Rakovič

Delite s prijatelji