U15: Poraz proti Slaviji na domačem ledu

Igralci selekcije U-15 so tokrat prekrižali palice z ekipo zaloške Slavije, ki na lestvici IHL lige zasedajo osmo mesto takoj za mladimi orli. Igralci Triglava so vrstnike iz Zaloga letos že premagali v gosteh, tako da so gledalci in navijači mladih orlov lahko pričakovali napeto in zanimivo tekmo.

Srečanje so bolje pričeli domači, ki so povedli v sedmi minuti, ko je bil po lepem samostojnem prodoru uspešen Maj Bertoncelj. Isti igralec je po podaji Jana Bitežnika in Gabra Zupan Škrlja poskrbel tudi za vodstvo z 2-0 dve minuti kasneje. Do konca prve tretjine smo nato spremljali enakovredno hokejsko predstavo v kateri pa se mreži nista več zatresli in na prvi odmor so domači odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Na začetku druge tretjine so imeli mladi Triglavani lepo priložnost za povišanje vodstva, saj so nekaj časa igrali celo z dvema igralcema več. Žal so bili tokrat v tem elementu hokejske igre izjemno nespretni, saj so gostom ponudili kar nekaj priložnosti za znižanje izida. Nekajkrat je mlade Orle rešil vratar Erik Cuznar z izjemnimi obrambami, v 23. minuti pa tudi on ni mogel preprečiti gola gostov za znižanje izida na 2-1. Do konca druge tretjine je Založanom uspelo popolnoma preobrniti potek srečanja, saj so dosegli še tri zadetke in povedli s 4-2.

V zadnji tretjini smo spremljali obupne poizkuse domačih, ki so želeli preobrniti potek srečanja, a jim kaj več od gola Bena Vrečarja, ki je po podaji Tima Veternika zadel za 3-4 tokrat žal ni uspelo. Gostje so do konca tekme zadeli še dvakrat in zmaga s končnih 6-3 je tokrat romala v Zalog.

Igralci Triglava naslednjo tekmo igrajo v nedeljo, 12.1.2020 v Celovcu proti ekipi celovškega KAC-a, ki na lestvici IHL zaseda šesto mesto s sedmimi zmagami in sedmimi porazi.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji

Povezano