U15: Oslabljeni Triglavani izgubili na Velesajmu

Selekcija U-15, pri kateri so tokrat manjkali kar štirje standardni igralci, in sicer brata Matej in Luka Kuhar, Val Marn ter Žan Eržen, so tokrat gostovali v Zagrebu pri ekipi Team Zagreb in izgubili z izidom 7-2.

Zagrebčani so tekmo pričeli nekoliko bolje in terensko premoč kronali 6. minuti, ko so povedli z 1-0. V nadaljevanju prve tretjine so imeli Triglavani nekaj težav z izključitvami, a so se uspešno obranili vseh napadov Team Zagreba, ki je imel dve minuti celo priložnost z dvema igralcema več. Še več, v enem od protinapadov je varovancem trenerja Jureta Kozjeka uspelo izenačiti izid. Po podaji Tima Veternika je bil uspešen Beno Vrečar. Prva tretjina se je tako končala z izidom 1-1.

Ekipa Zagreba je bolje pričela tudi drugo tretjino in v 21. minuti povedla z 2-1. V nadaljevanju druge tretjine smo spremljali soliden hokej v katerem so imeli Zagrebčani več od igre, a je treba pohvaliti tudi mlade orle, ki so z borbeno igro nekako le uspeli držati rezultatski priključek. Svoje je z izvrstnimi obrambami prispeval tudi vratar Gal Ocepek. Kljub temu so igralci Team Zagreba v 37. minuti uspeli povišati izid na 3-1.

Mladi Orli se niso predali in so takoj na začetku tretje tretjine znižali izid na 3-2. Po podaji Gabra Zupan Škrlja je bil uspešen Maj Bertoncelj. Žal so mladi Orli že v naslednjem napadu z napako v obrambi omogočili Zagrebčanom, da so znova pobegnili na dva gola prednosti. Oslabljenim Triglavanom so nato pošle moči in Zagrebčani so do konca tekme dosegli še tri gole za končnih 7-2. V 47. minuti je vratarja Gala Ocepka zamenjal Erik Cuznar in tako vpisal prvi nastop za selekcijo U-15.

Selekcija U-15 v naslednjem krogu doma gosti ekipo Celja, ki na lestvici IHL lige zaseda zadnje mesto z desetimi porazi na desetih tekmah. Tekma v Dvorani Zlato polje se prične v nedeljo, 1.12.2019 ob 10.00 uri.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji