U15: Mladi Orli visoko premagali mariborske Lisjake

Po dveh porazih, ki jih je selekcija U-15 doživela v prvih dveh krogih proti ekipama KAC-a in Olimpije so bili mladi orli tokrat odločeni, da proti mariborskim Lisjakom vknjižijo prvo zmago v letošnjem prvenstvu IHL. Varovanci trenerja Jureta Kozjeka so tekmo pričeli odločno, čeprav tudi mariborski Lisjaki, ki so na prvih dveh tekmah visoko izgubili proti ljubljanski Olimpiji in premagali ekipo HDD Bled, niso bili brez priložnosti.

Prvi zadetek na tekmi je v 7. minuti po podaji Matica Črešnika dosegel Matej Kuhar. Na 2-0 je z izjemnim strelom pod prečko povišal Anže Gradišar v 12. minuti. Končni izid prve tretjine je z golom v zadnji sekundi prve tretjine postavil Gaber Zupan Škrlj, ki je zadel po podaji Matevža Jošta.

Igralci Triglava so z dobro igro nadaljevali tudi v drugi tretjini, ko so dosegli nove tri zadetke. V 31. minuti je bil po podaji Mateja Kuharja uspešen Matic Tian Črešnik. Kljub temu, da so gostje v 32. minuti znižali na 4-1 je bil zmagovalec odločen. Do konca druge tretjine sta zadela še branilca Matevž Jošt in Jaka Rakovič z izjemnima streloma od daleč.

V zadnji tretjini so igralci Triglava tekmo rutinsko pripeljali do konca. Zmago je z golom za 7-1 v 54. minuti potrdil Žiga Križnar. V naslednjem kolu IHL lige mlade Orle čaka veliko težji nasprotnik, saj se bodo v Zalogu pomerili z ekipo Slavije, ki velja za enega od favoritov letošnje IHL lige.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji