U13: Zmaga v Zalogu lepa popotnica pred začetkom končnice

Selekcija U-13 je z odliko opravila zadnjo nalogo pred začetkom končnice v letošnji izvedbi IHL lige. S 5-2 so namreč premagali zaloško Slavijo ter na ta način dosegli 4. mesto po rednem delu. To pomeni, da bodo v četrtfinalu IHL lige, ki se prične jutri, imeli prednost domačega ledu proti ekipi HKMK Bled.

Tekma se sicer ni začela po željah mladih Orlov, saj so domači po protinapadu že v trideseti sekundi tekme premagali vratarja Triglava Erika Cuznarja. Gol domačih pa Triglavanov ni zmedel, hitro so začeli igrati svojo igro. Posledica je bilo izenačenje v 8. minuti, ko je gol dosegel Matic Črešnik. Varovanci trenerja Domna Jemca so gol za 2-1 dosegli še v isti minuti, ko je bil po podaji Gabra Zupan Škrlja in Matica Črešnika uspešen Mark Ložar. V 10. minuti so domači v presledku ene minute storili dva prekrška, kar so gostje izkoristili prek Gabra Zupan Škrlja, ki je zadel po podaji Roka Nagliča. Z izidom 3-1 se je prva tretjina tudi končala.

Mladi orli so z dobro igro nadaljevali tudi v drugi tretjini, na nov zadetek pa smo morali počakati do 30. minute, ko je bil uspešen Svit Habjanič. Mladi Triglavani so dobro igrali predvsem v obrambi, kjer niso puščali veliko prostora domačim. V drugi tretjini je prišlo tudi do menjave vratarjev, saj je Erika Cuznarja zamenjal Jure Klemenc. Oba sta svoje delo opravila odlično.

Tretja tretjina je prinesla bolj raztrgano igro z obeh strani, a so varovanci trenerja Domna Jemca vse niti igre držali v svojih rokah, čeprav so domači v 49. minuti uspeli znižati na 2-4. Ko je Svit Habjanič dobro minuto kasneje dosegel svoj drugi gol za 5-2 je bila tekma odločena.

Končnica IHL lige se tako prične jutri, ko se bodo mladi Orli v četrtfinalu pomerili z ekipo HKMK Bled. V rednem delu so mladi orli doma Blejce premagali z izidom 5-1, na drugi tekmi pa so Blejci presenetili mlade Orle in slavili po kazenskih strelih s 5-4. Previdnost torej ni odveč, obeta pa se izjemno zanimiva četrtfinalna serija. Tekma v Dvorani Zlato polje se jutri, v torek, 3.3.2020, prične ob 16.45 uri.

Vabljeni!

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji

Povezano