U13: Zmaga proti Olimpiji

Potem, ko je selekcija mlajših dečkov v 17. krogu IHL lige doma izgubila proti vodilni ekipi Jesenic, so tokrat uspeli premagati ekipo iz vrha lestvice IHL lige, ljubljansko Olimpijo. Mladi Triglavani so bili že na prvem srečanju proti vrstnikom iz Tivolija zelo blizu uspeha, a je mladim Ljubljančanom v zadnji tretjini uspel redko viden preobrat, saj so vodstvo mladih Orlov s 6-2 petnajst minut pred koncem tekme uspeli preobrniti v zmago s 7-6.

Tokrat so imeli mladi Orli drugačne načrte in so tekmo odločili že v prvi tretjini, ki so jo dobili z visokih 4-1. Nekaj uvodnih priložnosti gostov je zanesljivo ukrotil vratar domačih Erik Cuznar, ki je tokrat ob odsotnosti bolnega Jureta Klemenca branil celo tekmo in svoje delo opravil izvrstno. Mrežo gostov je načel Matic Črešnik po lepem samostojnem prodoru. Do konca prve tretjine sta zadela še Miha Perčič ter Mark Ložar dvakrat.

Tudi v drugi tretjini smo gledali izjemno napeto hokejsko predstavo s terensko premočjo varovancev trenerja Domna Jemca, ki pa dolgo niso uspeli zadeti mreže Ljubljančanov. Na drugi strani so igralci Olimpije le uspeli premagati Erika Cuznarja ter znižati izid na 4-2. A so bili mladi Orli tokrat trdno odločeni, da ne bodo izgubili še ene pomembne tekme. Po podaji Svita Habjaniča je znova zadel Miha Perčič za novo vodstvo domačih s tremi goli prednosti.

Tudi v zadnji tretjini smo gledali izjemno zanimivo in kakovostno hokejsko predstavo v kateri je Olimpija sicer dosegla gol upanja za 5-3, a so bili za kaj več tokrat mladi Orli preveč zbrani in so se tako na koncu veselili pomembne zmage.

V naslednjem kolu mladi Orli v soboto, 25.1.2020, gostujejo v Celju. Mladi Celjani na lestvici IHL lige zasedajo deseto mesto s tremi zmagami in trinajstimi porazi. Tekma v Celju se prične ob 12.00 uri.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji