U13: Zmaga na prvi tekmi končnice

Selekcija U-13 je z odliko opravila prvi del naloge v četrtfinalu IHL lige, saj so vrstnike iz HKMK Bled premagali z visokih 5-0. Mladi Orli so tako le še eno zmago oddaljeni od ponovitve lanskega rezultata, ko so se uvrstili v polfinale IHL lige ter nato po epskem dvoboju z ekipo celovškega KAC-a v polfinalu ter po dvoboju z ekipo Olimpije za tretje mesto, osvojili 3. mesto v DP in 4. mesto v IHL ligi.

Glede na uvrstitev na lestvici in letošnje medsebojne tekme so navijači pričakovali težko tekmo kar se je v prvi tretjini tudi uresničilo, saj so mladi Blejci igrali zelo dobro in Triglavanom niso dopustili razviti njihove igre, nekaj pa je k izenačeni igri pripomogla tudi začetna trema med domačimi. Kljub temu so mladi orli uspeli zadeti mrežko gostov potem, ko je bil v 9. minuti uspešen Matic Črešnik. Z izidom 1-0 se je prva tretjina tudi končala.

V drugi tretjini so se varovanci trenerja Domna Jemca otresli začetne nervoze ter vse bolj prevzemali niti igre v svoje roke. Redke strele gostov pa je zanesljivo polovil vratar domačih Erik Cuznar, ki je tokrat v vratih domačih odbranil celo tekmo. Posledica boljše igre domačih je bil nov gol v mreži gostov. Na 2-0 je v 26. minuti povišal Anže Gradišar po podaji Mihe Perčiča. V 34. minuti pa je še enkrat udaril prvi napad domačih. Ob igri z igralcem več je po podaji Gabra Zupan Škrlj in Matica Črešnika zadel Mark Ložar in tako poskrbel za vodstvo domačih s 3-0. 

Ko je na začetku tretje tretjine Svit Habjanič po izjemni podaji Anžeta Gradišarja povišal na 4-0 je bila tekma odločena. Za končnih 5-0 je po lepem samostojnem prodoru s svojim drugim golom na tekmi prav tako poskrbel Svit Habjanič. Mlade orle je treba vsekakor pohvaliti za dobro igro tako v obrambi kot v napadu. Seveda pa je treba poudariti, in prepričani smo, da se mladi orli tega še kako zavedajo, da je opravljena šele prva polovica naloge. Druga tekma četrtfinala IHL lige bo tako na sporedu v soboto, 7.3.2020 ob 12.20 v Ledeni dvorani na Bledu.

Vabljeni! 

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji