U13: Z odliko odpravili test pred začetkom sezone

Po predčasno končani hokejski sezoni, v kateri je ekipo HK Triglav Kranj U13 čakalo polfinale proti Jesenicam, smo vsi težko pričakovali začetek novega tekmovalnega obdobja. Skoraj natanko 6 mesecev  od zadnje tekme so  v petek, 4.9.2020,  mladi orli  odigrali prijateljsko tekmo prav na Bledu proti istemu nasprotniku, ekipi HKMK Bled. Domačini so imeli treninge na ledu že v juliju pa  tudi v avgustu so bili več na ledu kot naši fantje, ki so zaradi epidemioloških  ukrepov ostali brez tradicionalnih priprav na Češkem. Po samo 2 tednih ledenih treningov so gostje nekoliko presenetljivo pokazali več kot domačini. HK Triglav se je izkazal s kolektivno in organizirano igro, ki ji Blejci niso bili kos. Naši fantje so zadeli v polno 3 krat, 2 krat je domačine rešila še vratnica. Napadalci so pomagali branilcem v obrambi, slednji pa njim v napadu. Redkih napak v obrambi domačini niso uspeli kaznovati. V vratih orlov je vse strele Blejcev ukrotil Svit Nemanič in tako v kategoriji U13 zabeležil svoj prvi »shutout«.

V soboto, 12.9.2020, čaka mlade orle prva tekma mednarodne hokejske lige (IHL), ki šteje tudi za državno prvenstvo. V njej nastopa 8 slovenskih klubov (Jesenice, Olimpija, HDD Bled, HKMK Bled, Slavija Junior, Celje in Maribor), 2 avstrijska (KAC iz Celovca in VSV iz Beljaka), v drugem delu pa se bosta pridružila še hrvaška kluba.  V rednem delu naj bi bilo odigranih 28 tekem, v končnici pa od 2 do 11 tekem. Igralni čas je tudi letos 3 x 18 minut, ogrevanje je 5 minut brez ploščkov.  Po ogrevanju in 2. tretjini ni čiščenja ledu. V primeru neodločenega izida se takoj izvajajo kazenski streli (najprej po 5, nato izmenično po 1). Za zmago v rednem delu ekipa prejme 3 točke, za zmago po kazenskih strelih 2 točki, za poraz po kazenskih strelih pa 1 točko. V končnico se uvrsti prvih 8 moštev po rednem delu. Verjamemo, da se bo  tekmovanje odigralo do konca.

V 1. krogu v goste prihaja ekipa HK TRUE Celje – tradicionalno neugoden nasprotnik, ki zna kaznovati vsako napako.  K 3 točkam orle vodi samo resna, kolektivna in požrtvovalna igra. Če bodo igrali tako kot znajo in bodo dali vse od sebe, bo trener Domen Jemec zadovoljen, ne glede na rezultat.

Kot kaže trenutna situacija, se bo ta tekma odigrala  za zaprtimi vrati dvorane. 

Avtor: Damir Rakovič

Delite s prijatelji