U13: Tesen poraz na Jesenicah

V 4. krogu IHL  so mlajši dečki v soboto, 26.9.2020, gostovali na Jesenicah. Na pot so se odpravili odločeni, da popravijo slab začetni vtis s sredine domače tekme priti HKMK Bledu (ki so jo na koncu  sicer dobili po izvajanju kazenskih strelov), da zmanjšajo število izključitev in da srečanje začnejo tako, kot so ga v sredo zaključili, z odločno in borbeno igro po vsem igrišču.

Anže Gradišar je menil: »Jesenice so eden težjih nasprotnikov v ligi, zato si ne smemo dovoliti preveč napak.«

»Tekma bo zelo izenačena. Boriti se bomo morali vse do konca. Vsaka petorka bo morala vsako menjavo oddelati svoje delo. Na koncu bo zmagala ekipa z večjo željo po zmagi«, je razmišljal Svit Habjanič.

Železarji so bili na začetku premočni in so povedli z 2-0. Orli so kmalu vzpostavili ravnotežje  in prva tretjina se je končala z izidom 2-2. V drugi tretjini so domači  ponovno »stopili na plin« in dosegli 3 zadetke. Gostje  so sicer imeli nekaj lepih priložnosti, vendar niso uspeli zadeti vrat nasprotnika. V tretji tretjini so Triglavani   zaigrali na vse ali nič, uspeli so doseči 2 zadetka, zgrešili pa nekaj lepih priložnosti. Jeseničani so ob odprti igri gostov zadeli še iz protinapada in srečanje zasluženo dobili s 6-4.

Anže Gradišar je  dvoboj pokomentiral: »Lažje je dati izjavo po tekmi, ki jo zmagaš, vendar smo vseeno lahko zadovoljni s prvo in zadnjo tretjino, v katerih smo dokazali, da smo enakovreden nasprotnik, le kakšen strel več bi lahko končal v jeseniškem golu.«

Svit Habjanič je menil: «V prvi tretjini smo se vsi zelo borili, zato je bil rezultat izenačen. Lahko bi bil sicer tudi boljši. V drugi tretjini smo bili slabi, premalo smo se borili, zato smo dobili nepotrebne zadetke. V tretji tretjini smo se šele proti koncu  začeli boriti, kar pa je bilo premalo, zato je rezultat tak, kot je.«

Ker se  športnik lahko iz poraza nauči več kot iz zmage, ga ne bomo objokovali. Videli smo nekaj domiselnih akcij, ki jih bodo orli v tem tednu na treningu še nadgradili, napake pa poskusili odpraviti. Prihodnjo soboto je  na vrsti  gostovanje v Celovcu, kjer imajo   naši fantje  namen prikazati še boljšo igro in od tam prinesti vse tri točke.

Avtor: Damir Rakovič

Delite s prijatelji