U13: Poraz po kazenskih strelih na Bledu

Najmlajši Orli so tokrat razočarali svoje navijače, saj so na Bledu v tekmi 14. kroga IHL lige izgubili proti vrstnikom iz HKMK  Bled po kazenskih strelih s 5-4.

Tekmo so sicer bolje pričeli mladi Orli, ki so povedli že v 3. minuti, ko je po podaji Svita Habjaniča in Gabra Zupan Škrlja zadel Matic Črešnik. Blejci so nato vzpostavili ravnotežje na ledu, nanizali kar nekaj lepih priložnosti, a je mreža gostov predvsem po zaslugi vratarja Erika Cuznarja ostala nedotaknjena.

V drugi tretjini smo videli izenačeno tekmo, mladi Triglavani pa so  z novima zadetkoma Matica Črešnika povedli s 3-0 in kazalo je, da bo zmaga romala v Kranj. Na žalost navijačev mladih orlov pa so igralci HKMK Bleda  tokrat imeli drugačne načrte in so z veliko borbenosti in želje uspeli znižati izzid na 3-2. Gaber Zupan Škrlj je z golom za 4-2 sicer poskrbel za novo vodstvo Triglavanov  z dvema goloma razlike, a so mladi Blejci tokrat z izjemno srčno in borbeno igro uspeli izid izenačiti in tekmo so odločili kazenski streli, kjer so bili domači za odtenek bolj zbrani in zmaga je ostala doma.

Mladi Orli so prosti do 11.1. 2020, takoj po vstopu v Novo leto pa večino na ledu Dvorane Zlato Polje čaka kamp, na katerem bodo skušali izboljšati svoje drsalne sposobnosti.

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji