U13: Mlajši dečki zmagali po izvajanju kazenskih strelov

Tekmo 3. kroga mednarodne hokejske lige, ki šteje tudi za slovensko državno prvenstvo, so mlajši dečki odigrali proti ekipi HKMK Bled, prav na dan slovenskega športa, 23.9.2020. Natanko pred 20 leti smo Slovenci v samostojni državi prvič osvojili zlato olimpijsko medaljo. V Sydneyu sta nam jo v dvojnem dvojcu priveslala  slovenski športni legendi, Iztok Čop in Luka Špik, sicer člana blejskega veslaškega kluba.  Nekoliko kasneje istega dne je zlato olimpijsko medaljo osvojil še strelec Rajmond Debevec. Prvič po letošnjem marcu pa so si prvenstveno tekmo mlajših dečkov v domači dvorani lahko ogledali tudi gledalci. In imeli so kaj videti.

Orli so se z Bledom pomerili že v lanskem četrtfinalu, obe tekmi so dobili (6-0 in 5-0), prijateljsko tekmo pred začetkom sezone pa s 3-0. Razmerje moči na ledu pa je bilo vsakič mnogo bolj izenačeno, kot kažejo rezultati, zato je bilo tudi tokrat pričakovati napeto in izenačeno tekmo.

Miha Perčič je bil pred tekmo jasen: »Danes moramo igrati odločno in zavzeto od začetka do konca tekme. Ne popuščamo!«

Jaka Strehovec je dodal: »Tekme se zelo veselim. Ekipa HKMK Bled ne bo lahek nasprotnik. Tudi oni so prvenstvo začeli z dvema zmagama. Dali bomo vse od sebe, da nove 3 točke ostanejo doma. Imeli pa bomo tudi podporo s tribun.«

Blejci so bili v prvi tretjini boljši in hitrejši nasprotnik, zato so  jo dobili z 1-2. Triglavani so se, podobno kot na prejšnji tekmi v Mariboru,  zbudili šele v drugi tretjini. Gledali smo dinamično igro z veliko priložnostmi. Moštvi sta zadevali izmenično in 2. tretjina se je zaključila z izidom 4-5 za goste. V 3. tretjini so domačini zaigrali tako, kot znajo, izid so izenačili na 6-6, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in športne sreče. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili mladi orli uspešni 2 krat, Blejcem pa je 4 poizkuse vratar Svit Nemanič ubranil, in Triglavani so se zasluženo veselili 2 točk, gostje pa so na svoj račun vknjižili 1 točko. 

Jaka Strehovec je po tekmi izjavil: »Prvo tretjino smo začeli slabo. Naredili smo veliko prekrškov, kar so Blejčani dobro izkoristili. V drugi tretjini smo igro izboljšali. Tretja tretjina je bila izenačena. Na koncu so odločali penali, kjer smo bili boljši in zmaga je ostala doma.«

Miha  Perčič je bil podobnega mnenja: »Že prvo tretjino bi se morali zbuditi, pa nam ni uspelo. To moramo popraviti!«

To je še kako res, ker Triglav že v soboto gostuje na Jesenicah, ki so eden glavnih favoritov za naslov državnega prvaka. Prepričani  smo, da jih naši fantje lahko presenetijo, če bodo že od začetka igrali tako, kot znajo.

Avtor: Damir Rakovič

Delite s prijatelji