U13: Iz Maribora s tremi točkami

V drugem krogu mednarodne hokejske lige so  igralci HK Triglav Kranj gostovali v Mariboru. Tekma se je igrala za zaprtimi vrati.

Na tekmi je za goste v kategoriji U13 debitirala vratarka Ajda Jošt, letnik 2010. Da so dekleta v vratih lahko nerešljiva uganka za fante, je v petek pokazala Pia Dukarič, ki je  v članski konkurenci  z Bledom prav z zmago proti kranjski ekipi napredovala v finale Pokala Slovenije.

Ajda je pred srečanjem povedala: »Pričakujem tekmo z malo streli na gol. Vseeno se moramo potruditi.«

»Tekme se veselim, pričakujem zmago. Menim, da smo ekipno dobro pripravljeni in lahko pokažemo dobro igro«, je dodal branilec Urban Tratnik.

Branilec Jošt Kuralt je napovedal: »V tej tekmi smo favoriti! Igrati moramo odločno v obrambi in hitro v napadu. Če tekmo izgubimo, grem peš v Kranj !«

Mariborčani  se s temi napovedmi niso strinjali. V ekipo so postavili tri lisičke, kar se jim je v prvi tretjini obrestovalo, saj je bil rezultat 1-1.

V drugi tretjini je Triglav postavil stvari na svoje mesto, dosegli so 4 zadetke. V tretji tretjini so  zadeli še dvakrat in tekmo dobili s 7-1.

Trener Domen Jemec je povedal, da v prvi tretjini njegovi varovanci niso prikazali dobre igre. »Manjkala je želja po zadetku in odločnost v dvobojih. Po pogovoru v garderobi  pred drugo tretjino so se igralci le prebudili in nato v nadaljevanju prikazali igro, ki so jo sposobni in ki jo od njih pričakujem.«

Jošt Kuralt je po srečanju priznal: «Tekmo smo vzeli prelahko, kar se je videlo v prvi tretjini.  V drugi in tretji tretjini smo igrali bolj odločno.  Tako je prišel rezultat.  Kar nekaj stvari moramo še izboljšati za prihajajoče tekme.«

Ajda Jošt se je strinjala, da so uvodno  tretjino igrali slabo, v drugi pa so zaigrali veliko boljše. »Vesela sem, da nisem dobila gola!«

Urban Tratnik prav tako ni bil zadovoljen s prvo tretjino: «Ohranili smo pozitivnost in izboljšali rezultat. Zmaga je le zmaga!«.

Verjamemo, da so se orli iz te tekme naučili, da se nikogar ne sme podcenjevati. Že prihodnjo sredo v domači dvorani igrajo težko tekmo  z ekipo HKMK Bled.  Zmaga na prijateljski tekmi pred dvema tednoma  ne pomeni ničesar več.  Blejci bodo prišli v Kranj po vse tri  točke.

Ob upoštevanju predpisanih ukrepov, o katerih ste bili že obveščeni,  si bo srečanje mogoče ogledati v dvorani.  Na tribunah   bosta lahko  po dve osebi na vsakega domačega igralca in največ 20 navijačev gostov.  V kolikor se pravil ne bo spoštovalo, se bodo vrata orlovega gnezda ponovno zaprla, ker si klub plačila visokih glob enostavno ne more privoščiti.

Delite s prijatelji