U13 in U19: Brez težav v polfinale

Selekcija U-13 je brez večjih težav dobila tudi drugo tekmo četrtfinala IHL lige proti vrstnikom iz HKMK Bled. Potem, ko so bili na prvi tekmi boljši s 5-0 so tokrat mlade Blejce premagali z izidom 6-0.

Tekma je imela skoraj identičen potek kot prva tekma v Kranju. V prvi tretjini so domači še nekako sledili ritmu varovancev trenerja Domna Jemca. Tudi tokrat so mladi Orli prvo tretjino dobili z minimalnim izidom 1-0. Po lepi podaji Mihe Perčiča je bil uspešen Svit Habjanič.

V drugi tretjini pa so mladi orli niti igre začeli vse bolj prevzemati v svoje roke. Posledica je bil nov gol v mreži domačega vratarja. Po podaji Anžeta Gradišarja in Jošta Kuralta je v 26. minuti zadel Miha Perčič. Ko je v 33. minuti po podaji Roka Nagliča zadel še Matic Črešnik je bila tekma odločena. Mlade orle je potrebno pohvaliti tako za igro v napadu, predvsem pa za kolektivno igro v obrambi, saj v dveh tekmah Blejcem niso dopustili veliko priložnosti za dosego zadetka. Svoje delo sta izvrstno opravila tudi oba vratarja, od katerih je Erik Cuznar branil prvi dve tretjini, Jure Klemenc pa zadnjo.

V zadnji tretjini so mladi Orli dosegli še tri zadetke. Jaka Rakovič je zadel dvakrat, Anže Gradišar pa enkrat za končnih 6-0. Mladi Orli so tako že ponovili lanski uspeh (3. mesto v DP in 4. v IHL) ter se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med HD Jesenice Mladi in VSV, kjer je rezultat v zmagah trenutno 1-0 za železarje.

Uspeh selekcije U-13 je v nedeljo zvečer dopolnila še selekcija U-19, ki je na tretji, odločilni tekmi četrtfinala IHL lige v dvorani Tivoli premagala hokejiste HK SŽ Olimpija s 3-1 ter se prav tako uvrstila v polfinale omenjenega tekmovanja. Varovancem trenerja Mitja Kerna na tem mestu iskreno čestitamo. HK Triglav pa je znova dokazal, da se z mladimi dela odlično. 

SE VIDIMO V POLFINALU!!

Avtor: Miha Škrlj

Delite s prijatelji