Člani: Triglavani z odlično zadnjo tretjino do prve zmage v finalu

HK Triglav Kranj – HK Slavija Jr. 4:2

Dvorana Zlato polje

0:1 Černe (Pušenjak, 34′)
1:1 Zupan (Hočevar, Ahačič, 36′, SH1)
2:1 Jenko (Ban U., 41′, PP1)
3:1 M. Potočnik (Jenko, 44′, PP1)
4:1 Ban M. (K. Potočnik, Jenko, 51′)

4:2 Orehek (55′)

Z današnjo popoldansko tekmo se je v kranjski dvorani Zlato polje pričel finale IHL med ekipama HK Triglav Kranj in HK Slavija Jr.. Obe ekipi sta nastopili v skorajda popolni postavi. Založani so tekmo pričeli z vratarjem Pavličem, Triglavani pa s povratnikom v ekipo, Urošem Plavcem. 

Tekmo so sicer nekoliko bolje pričeli gostje, svojo prvo priložnost so si ustvarili že po petih sekundah tekme, ko so s strelom iz strani ogreli dlani vratarja Plavca. V nadaljevanju so domači hokejisti počasi prevzeli pobudo na igrišču. V 2. minuti tekme je vratarja Pavliča prvič preizkusil Nejc Burgar, a je ostalo le pri obrambi gostujočega vratarja. V naslednjih minutah je sledil velik pritisk domačih hokejistov, strela Potočnika in Zupana pa sta bila premalo natančna, da bi premagala Pavliča. Prvo izključitev na tekmi smo videli v 8. minuti, ko je na kazensko klop sedel Terlikar. Domači se igre z igralcem manj niso ustrašili, strnili so svoje vrste in se kljub pritisku Slavije ubranili. V 13. minuti tekme smo videli močan strel z modre črte izpod palice Urbana Bana, nažalost pa je strel končal mimo vrat danes zanesljivega vratarja Pavliča. Triglavani so imeli v zadnjih minutah prve tretjine priložnost igre z igralcem več. Trdna obramba gostov se ni dala, 22 sekund pred koncem tretjine pa so si gostje priigrali celo najlepšo priložnost na tekmi. Z igralcem manj se je pred vratarjem Plavcem znašel Nik Truden, njegov strel pa ni končal za hrbtom vratarja Triglava. 

Drugo tretjino so Triglavani pričeli bolj napadalno kot gostje. Že po nekaj sekundah si je kazen prislužil Chvatal. Čeprav so si domači hokejisti uspeli priigrati kar nekaj priložnosti, pa je rezultat ostal 0:0. Po izteku svoje kazni, je Chvatal na sredini igrišča prejel podajo soigralca, izkoristil nezbranost domačih in sam pridrsal pred vratarja Plavca. Triglavani so imeli nekaj sreče, saj je Chvatal streljal čez gol. Obe ekipi sta v nadaljevanju tekme prikazali hiter tempo in kombinatorno igro z veliko priložnostmi, ki pa so ostale neizkoriščene predvsem na račun dobrih obramb obeh vratarjev. Tekla je 30. minuta tekme, Založani pa so si zopet prislužili malo kazen. Na klop je sedel Čampa. Agresivna igra gostov je domačim hokejistom prinesla celo igro 5 na 3. Zaradi udarca s palico je bil izključen Janez Orehek. Kljub številnim strelom, pa številčne premoči niso izkoristili. Izključitve na obeh straneh so nekoliko podrle hiter tempo igre, na prvi zadetek pa smo morali čakati do 34. minute. Prvi so zadeli gostje in sicer po napaki domače obrambe. Pod prvi zadetek v finalu se je vpisal Juš Černe. Slavje gostov se je komajda poleglo, že se je na kazenski klopi zaradi prevelikega števila igralcev na ledu znašel Markič. Domači hokejisti so se ob igri z igralcem manj odlično znašli, saj so po 33 sekundah izkoristili napako gostov in rezultat izenačili. Po podaji Hočevarja je vratarja Pavliča premagal Žan Zupan in s tem postavil izzid druge tretjine. 

Podobno kot v drugi, so si gostje tudi v zadnji tretjini takoj na začetku priigrali kazen. Čeprav hokejisti Triglava prejšnjih priložnosti v igri z igralcem več niso izkoristili, so bili tokrat veliko bolj zbrani. V 41. minuti je Pavliča premagal Jenko, potem ko je izkoristil lepo podajo Bana. V nadaljevanju so domači prevzeli pobudo, gostje pa so postajali vedno bolj nervozni, kar se je kazalo v številnih izključitvah. V 44. minuti je bila za Založane zopet usodna igra z igralcem več. Jenko je s podajo lepo zaposlil M. Potočnika, ta pa je matiral vratarja Slavije in dosegel tretji zadetek za svojo ekipo. Slavija je kljub zaostanku nadaljevala z grobo igro, kar nekajkrat pa se je med obema ekipa tudi zaiskrilo. Hokejisti Triglava se na provokacije niso odzvali, ampak so nadaljevali s svojo igro, ki jim je prinesla še en zadetek. V 51. minuti je zadetek dosegel Matevž Ban. Domači hokejisti so se zaradi dokaj visokega vodstva v nadaljevanju morda nekoliko preveč sprostili, kar pa so gostje takoj kaznovali. V 55. minuti je plošček za hrbet vratarja Plavca poslal Orehek in znižal rezultat na 4:2. Založani so svojo priložnost za nov zadetek iskali tudi v igri z igralcem več, ki so jo imeli v zadnjih minutah. Iz igre so vzeli tudi vratarja, v polju pa so tako imeli kar 2 igralca več. Domača ekipa z zanesljivim vratarjem Plavcem na čelu, se je odlično upirala pritisku Slavije. Tekma se je tako končala z dokaj zanesljivo zmago hokejistov Triglava. Druga tekma finala bo v torek, 30.3. v dvorani Zalog, z morebitno novo zmago pa bi si varovanci Gorazda Drinovca utrli lepo pot do osvojitve lige IHL. 

Delite s prijatelji