Člani: Triglavani so prvaki IHL!

HK Triglav Kranj – HK Slavija Jr. 6:5
Dvorana Zlato polje

0:1 Čampa (Sitar, Beričič, 1′)
1:1 Burgar (Morel, 9′)
1:2 Kompolšek (Truden, Orehek, 14′, PP1)
2:2 Hočevar (Grošelj, 17′)
3:2 M. Potočnik (25′, PP1)

3:3 Orehek (33′)
4:3 Grošelj (36′, PP1)
4:4 Beričič (Gorše, 41′)
4:5 Čampa (Beričič, 55′)
5:5 Zupan (Ahačič, Hočevar, 59′)
6:5 Ahačič (Burgar, 77′)

 

Ekipa Triglava je v tekmo vstopila z dvema zmagama na obeh tekmah finala, do osvojitve pokala pa jih je ločila le še ena. Prvi plošček je dobila Slavija in takoj krenila v napad. Po nekaj začetnih strelih, so že v 1. minuti tekme uspeli povesti. Po strelu Čampe je plošček ušel za hrbet vratarja Plavca. Po začetnem pritisku Slavije, so tudi Triglavani hitro strnili svoje vrste. Napadi domače ekipe so se obrestovali v 9. minuti, ko je lepo podajo Morela izza gola v zadetek spremenil Burgar. V 12. minuti je na kazensko klop sedel ta isti igralec, Slavija pa je imela prvič na tekmi priložnost igre z igralcem več. Ko se je že zdelo, da bodo Triglavani vzdržali pritisk, so gostje zopet povedli, tokrat preko Kompolška. Zadetki so začeli padati z obeh strani, rezultat prve tretjine pa je v 17. minuti postavil Hočevar. 

V 23. minuti je bila tekma zaradi poškodbe igralca Slavije Pretnarja za nekaj minut prekinjena, sledila pa je visoka kazen 5. minut in kazen igre za Terlikarja. Triglavani so tako izgubili pomembnega in izkušenega igralca, Slavija pa je dobila lepo priložnost za ponovno vodstvo. Po le nekaj sekundah igre so sodniki zaradi udarca s palico izključili Chvatala, igra pa se je nadaljevala s po štirimi igralci v polju na vsaki strani. V 25. minuti so domači dobili novo priložnost igralca več na ledu. Mihael Potočnik je svojo ekipo popeljal v vodstvo, ko je plošček prejel v svoji obrambni tretjini, se pognal proti golu, preigral igralca Slavije in plošček poslal za hrbet Pavliča. Igra se je v nadaljevanju razživela, priložnosti pa so se vrstile na obeh straneh. Izenačenje na 3:3 je prišlo v 33. minuti, zadetek pa je dosegel Orehek. Podobno kot na prvih dveh tekmah, smo tudi na tej videli ogromno izključitev, predvsem na strani gostov. Eno izmed teh so Triglavani uspeli z zadetkom kaznovati v 36. minuti, ko je za novo vodstvo zadel Grošelj. 

Zadnjo tretjino so Založani pričeli z novim zadetkom v mreži vratarja Plavca in tekma se je takoreč pričela znova. Obe ekipi sta v nadaljevanju storili kar nekaj napak, ki pa so ostale nekaznovane. V zadnjih 10 minutah se je igra razživela, pobudo pa je prevzela Slavija. Manjša nezbranost v obrambi je privedla do dveh zaporednih izključitev Triglavanov, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Pisala se je 55. minuta, ko so gostje ponovno povedli, tokrat preko Čampe. V 57. minuti je lepo priložnost za izenačenje dobil Zupan, njegov strel pa je končal v rokavici Pavliča. 2 minuti pred koncem rednega dela je domači trener Drinovec vzel minuto odmora in nekoliko odpočil svojo najboljšo peterko. Iz vrat je vzel vratarja, ta poteza pa se mu je več kot obrestovala. Le 38 sekund pred piskom sirene, je rezultat izenačil Zupan. 

Tekma se je nadaljevala v podaljšku s po štirimi igralci v polju na vsaki strani. V prvi minuti podaljška bi Slavija tekmo lahko zaključila z zmago, a se je strel enega izmed napadalcev odbil od vratnice. V 17. minuti podaljška pa je Ahačič z lepo samostojno akcijo in zadetkom za zmago poskrbel za veselje svoje ekipe in osvojitev pokala.

Delite s prijatelji