Člani: Triglav iz Zaloga odhaja z novo zmago!

HK Slavija Jr. – HK Triglav Kranj 3:5

Dvorana Zalog

0:1 Jenko (K. Potočnik, 9′)
1:1 Chvatal (Černe, Pušenjak, 10′)
1:2 Zupan (Hočevar, Terlikar, 30′)
1:3 Jenko (M. Potočnik, 32′, PP1)

2:3 Gorše (Sitar, 33′)
3:3 Truden (Humar, Orehek, 39′, PP1)
3:4 Hočevar (Ahačič, 43′)
3:5 Zupan (Ahačič, 46′)

Hokejisti Triglava so se danes odpravili v Zalog, kjer so odigrali drugo finalno tekmo proti ekipi HK Slavija Jr.. Prva tekma je pripadla kranjskim Orlom, z današnjo morebitno novo zmago pa bi si že priigrali zaključni plošček za osvojitev pokala. Trener Gorazd Drinovec je tokrat v vrata postavil mladega, komaj 18 – letnega vratarja Gala Remškar Jelerja, ki se je v letošnji sezoni že kar nekajkrat izkazal. 

Tekmo so sicer bolje odprli domači hokejisti, ki so si v prvih minutah priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek. Če smo na sobotni tekmi na prvi zadetek čakali do druge polovice druge tretjine, pa je tokrat padel veliko prej. V 9. minuti je podajo iz bulija izkoristil Jaša Jenko in z natančnim strelom matiral vratarja Pavliča. Vodstvo gostov pa ni trajalo dolgo, saj so Založani uspeli izenačiti že minuto pozneje. V nadaljevanju smo gledali dokaj izenačeno igro obeh ekip, ki pa do konca prve tretjine ni prinesla novih zadetkov.

Tudi drugo tretjino so hokejisti Slavije pričelo bolj napadalno. Ekipa Triglava si je morda najlepšo priložnost dosedanjega poteka igre ustvarila v 27. minuti, ko se je Terlikar znašel sam pred vratarjem Pavličem, ta pa je z lepo parado izkušenemu napadalcu preprečil prvi zadetek v finalu. Tekla je 30. minuta, ko so gostje ponovno zadeli. Po podaji Hočevarja je z lepim strelom v zgornji kot Pavliča premagal Zupan. Podobno kot na prvi tekmi, so si tudi tokrat Založani priigrali preveč kazni, eno izmed teh pa so gostje z zadetkom kaznovali v 32. minuti. Ponovno je bil strelec Jenko. Veselje Triglavanov je ponovno trajalo le minuto, saj so domačini z zadetkom Goršeta uspeli rezultat znižati na 2:3. Tik pred iztekom druge tretjine so imeli hokejisti Triglava novo priložnost igre z igralcem več, a je obramba domačih uspela zdržati pritisk. 30 sekund pred koncem tretjine je bil izključen K. Potočnik, Slavija pa je z nekoliko srečnim zadetkom uspela preko Trudna izenačiti. 

V zadnjo tretjino sta ekipi vstopili z izenačenim rezultatom in veliko željo po zmagi. V 43. minuti pa so zopet povedli hokejisti Triglava. Po podaji Ahačiča je strel Hočevarja med nogama vratarja Pavliča končal v mreži. Pred domačo ekipo je bila zopet težka naloga nadoknaditi zaostanek, predvsem pa zmanjšati število (nepotrebnih) izključitev. Kljub trudu, pa so bili gostje v prvi polovici zadnje tretjine boljši. V 46. minuti je po desni strani obrambi ušel Zupan in še drugič danes premagal Pavliča. Le 2 minuti kasneje pa se je pred vrati Triglava zaiskrilo med Ahačičem in Chvatalom. Oba sta zaradi grobosti sedla na klop, gostje iz Kranja pa so tako dobili novo priložnost igre z igralcem več, ki pa je niso izkoristili. Tekma se je počasi bližala koncu, ekipa Slavije pa je na vse načine poskušala priti do novega preobrata. Ob koncu je trener Rekelj iz vrat poklical še svojega vratarja in ga nadomestil z dodatnim napadalcem, vendar tudi ta poteza Slaviji ni pomagala, da bi prišla vsaj do izenačenja. Zmaga tako odhaja na Gorenjsko, morebitna zadnja tekma finala pa bo na sporedu v soboto v dvorani Zlato polje.

Delite s prijatelji