Težko prigarana zmaga za dober začetek sezone

Liga IHL, Celje

HK Celje – HK Triglav Kranj 3:5

0:1 Ahačič (Terlikar, Zupan, 16′, SH1)
0:2 Ahačič (Zupan, Grošelj, 23′)
1:2 Kastelic (Grahut, Flajs, 23′)
2:2 Flajs (Srebot, 28′)
3:2 Kukovič (Kastelic, Kolar, 33′)
3:3 Potočnik K. (Potočnik M., 42′)
3:4 Ahačič (Zupan, 43′)

3:5 Grošelj (Ahačič, Terlikar, 58′)

V prvi tretjini so pobudo prevzeli Triglavani.

Za člansko ekipo Triglava je bila današnja tekma uvodna v letošnji sezoni IHL. Trener Gorazd Drinovec je v vratih pričel z vratarjem Kristianom Šenkom, trener domače ekipe Marko Fišer pa je v vrata postavil 25 – letnega slovaškega vratarja Maximiliana Pajpacha. V prvi tretjini so gostje dokaj hitro vzpostavili premoč na ledu. Kljub dvema priložnostima igre z igralcem več, hokejistom Celja ni uspelo resneje ogroziti vrat Triglava. Pri drugi izključitvi, ko je na kazensko klop sedel K. Potočnik, so se domači celo znašli v zaostanku. Z igralcem manj je plošček za hrbet vratarja Pajpacha poslal kapetan Miha Ahačič.

Preobrat Celjanov v drugi tretjini.

Druga tretjina je prinesla več enakovredne igre, pa tudi zadetkov. Najprej je na 0:2 povišal Ahačič, le nekaj sekund kasneje pa je prvi zadetek za domače dosegel Kastelic. Celjani se kljub zaostanku niso predali, v 28. minuti pa jim je Jan Flajs prinesel izenačenje. Za popoln preobrat v drugi tretjini je v 33. minuti poskrbel Kukovič, ki je z zadetkom postavil končni rezultat druge tretjine.

Odlična zadnja tretjina za prvo zmago.

Potem ko so Triglavani v drugi tretjini prikazali nekoliko slabšo igro, so v zadnjo krenili veliko bolj odločno. Že po slabih 2 minutah igre je udarila bratska naveza Potočnik. Po podaji Mihe je rezultat izenačil Krištof. Sledila je popolna ofenziva na vrata Celjanov. Ta se je obrestovala v 43. minuti, pod svoj tretji zadetek na tekmi pa se je zopet vpisal Ahačič. Celjani so prikazali nekaj dobrih akcij, a nobena ni bila dovolj dobra, da bi resneje ogrozila vratarja Šenka. Ko je v 58. minuti zadel še Grošelj, je bilo jasno, da hokejisti Triglava domov odhajajo s polnim izkupičkom. Minuto pred koncem tekme je trener Celjanov vzel minuto odmora, do spremembe rezultata pa ni prišlo niti po tem, ko so domači igrali s šestimi igralci v polju. Razmerje v strelih na koncu tekme je bilo kar 29:52 v korist naših hokejistov.

Delite s prijatelji