Težko prigarana zmaga po podaljšku

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – HKMK Bled 5:4

0:1 Burazin (Srpčič, 1′)
1:1 Zupan (SH1, 6′)
2:1 Terlikar (Zupan, 29′)
3:1 Jazbec (Ahačič, Pavlovič, 30′)

3:2 Tišlar (Klančar, 31′)
4:2 Šlibar (Markič, Ahačič, PP1, 35′)
4:3 Zupan (Vilman, 42′)
4:4 Podrekar (Borse, Zupan, 53′)
5:4 Terlikar (Ahačič, Zupan, 65′)

Enakovredna in napadalna igra obeh ekip v prvi tretjini.

Danes so se v dvorani Zlato polje pomerili domači Orli in hokejisti iz Bleda. Današnja tekma je tudi zadnja za Triglavane v rednem delu lige IHL. Gostje so na tekmi hitro povedli in sicer v 55. sekundi, ko je vratarja Šenka premagal Burazin. Domači so kljub hitro prejetemu zadetku kmalu uspeli vzpostaviti svojo igro. V 6. minuti je obramba gostov pozabila na Žana Zupana, ta je zadrsal sam pred vratarja Justina in plošček poslal med njegovimi nogami v gol. V nadaljevanju smo lahko spremljali dokaj izenačeno tekmo, s priložnostmi na obeh straneh, katere pa so ostale neizkoriščene.

Orli boljši nasprotniki v drugi tretjini.

Najlepšo priložnost v drugi tretjini so si Orli pripravili v 27. minuti, ko se je Potočnik sam znašel pred gostujočim vratarjem, njegov strel pa je bil premalo natančen in ga je Justin brez težav zaustavil. Sledila je manjša nepazljivost gostov v obrambi in dva hitra zadetka Triglavanov. Najprej je zadetek dosegel Terlikar, le 30 sekund kasneje pa še Jazbec. Blejčani so se hitro vrnili v igro, že minuto kasneje so še drugič premagali Šenka. Zadetki so padali eden za drugim, svojega prvega na tekmi je v igri z igralcem več dosegel tudi mladi branilec Šlibar. Nalet domače ekipe je zaustavila sirena, po 40. minutah igre pa so imeli Orli prednost dveh zadetkov.

Preobrat gostov in zmaga Orlov po podaljšku.

Ekipa Bleda je kmalu po pričetku zadnje tretjine dosegla še tretji zadetek in se zopet nevarno približala Orlom. V 50. minuti tekme je led zaradi poškodbe zapustil blejski napadalec Zupan Andraž. Že takoj v naslednjem napadu se je gostom ponudila lepa priložnost za izenačenje. Močan in dobro odmerjen strel Burazina je z refleksno obrambo zaustavil vratar Šenk. Gostje so v nadaljevanju prestavili v prestavo višje kar se jim je obrestovalo v 53. minuti, ko so preko Podrekarja uspeli rezultat izenačiti. Zaradi težav s pleski steklom, je bila tekma za nekaj minut prekinjena, igralci pa so si lahko nekoliko odpočili. Ker do konca 60 minut odločilnega zadetka nismo videli, sta ekipi igrali podaljšek. 9 sekund pred koncem podaljška je tekmo odločil zimzeleni Terlikar.

Delite s prijatelji