Tekma preobratov pripadla Jeseničanom

Dvorana Podmežakla, liga IHL

HD Hidria Jesenice – HK Triglav 5:4

1:0 Prostor (Baloh, 2′)
1:1 Podrekar (Pavlovič, 5′)
2:1 Sharpanskikh (Chekmarev, Batič, 5′)
3:1 Kumanovič (Miklič, 29′)
3:2 Zupan (Ahačič, Terlikar, 36′)
3:3 Grošelj (Terlikar, PP1, 45′)
3:4 Terlikar (Grošelj, Jazbec, 55′)
4:4 Sharpanskikh (Prostor, 55′)
5:4 Sharpanskikh (PS, 65′)

Današnji obračun obeh gorenjskih ekip se je za Orle pričel nekoliko slabše, saj so domači povedli že v 2. minuti tekme. S strelom po tleh je Trelca presenetil Prostor. Do izenačenja bi lahko prišlo že nekaj minut kasneje, ko se je s pravo parado izkazal Žagar. Nemočen pa je bil v 5. minuti po strelu Podrekarja iz modre črte. Mlada jeseniška ekipa je že v naslednjem napadu zopet povedla, tokrat preko Sharpanskikha. Orlom v prvi tretjini ni uspelo unovčiti tudi dveh iger z igralcem več, na prvi odmor pa so se tako odpravili z zaostankom.

Neučinkovita igra Orlov se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V 29. minuti je za 3:1 zadel še Kumanovič in zdelo se je, da so gostje v položaju iz katerega se s takšno igro ne morejo pobrati. Pomanjkanje borbenosti jim sicer ne gre očitati, vendar pa je bila sama igra prepočasna, podaje pa nenatančne. Kljub temu je Orlom rezultat v drugi tretjini uspelo znižati na 3:2, v zadnji tretjini pa bodo morali prikazati boljšo igro.

Pogovor v garderobi je očitno učinkoval, saj so Triglavani izenačili že na začetku zadnje tretjine. Tudi v nadaljevanju so si z boljšo igro ustvarili kar nekaj lepih priložnosti za prvo vodstvo na tekmi. Prvo prednost so si priigrali v 55. minuti, ko je Terlikar zadel za 3:4. Slavje gostov pa ni trajalo dolgo, saj so že v naslednjem napadu domači izenačili. Rezultat se do konca rednega dela kljub nekaj lepim priložnostim obeh ekip ni spremenil, zato se je tekma prevesila v podaljšek. Ker zadetka nismo videli niti v podaljšku, so sledili kazenski streli. Nekaj več sreče pri izvajanju so imeli domači, Orli pa se domov vračajo s točko.

Delite s prijatelji