Razpoloženi Pajpach preprečil višjo zmago Triglava

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – HK Celje 5:3

1:0 Jazbec (Pavlovič, Šlibar, 5′)
1:1 Flajs J. (Flajs Ž., 7′)
1:2 Kolar (Mercina, 8′)
2:2 Morel (Pavlovič, 9′)
3:2 Potočnik K. (Markič, Podrekar, 17′, PP1)
4:2 Markič (Ban U., Potočnik K., 22′)
4:3 Flajs Ž. (Kastelic, Flajs J., 24′, PP1)
5:3 Markič (Potočnik K., Podrekar, 33′, PP1)

Razpoloženi napadalci v prvi tretjini.

Člani so se v tekmo podali na krilih zadnje zmage nad ekipo Maribora, tokrat jim je nasproti stala še druga ekipa iz Štajerske. Že od prve minute je bilo čutiti velik pritisk Orlov na vrata, ki jih je branil Pajpach. Prvič so slovaškega vratarja uspeli premagati že v 5. minuti, uspešen je bil Jazbec. Sledile so mračne minute Orlov in preobrat gostov, ki ga je z zadetkom v 7. minuti začel Flajs, končal pa minuto kasneje še Kolar. Napadalci obeh ekip so bili danes več kot razpoloženi, saj smo v prvi tretjini videli kar 5 zadetkov. Razmerje v strelih je bilo kar 28:7 v korist Orlov.

Vratar Pajpach je ohranjal svojo ekipo v igri.

Triglavani niso popuščali in so tudi v drugi tretjini nadaljevali z napadalno in hitro igro, ki jim je hitro prinesla nov zadetek. V 22. minuti je lepo podajo Bana v zadetek spremenil Markič. Celjani so že v naslednji minuti izkoristili prednost igralca več na ledu in se približali na samo en zadetek zaostanka. Igra z igralcem več je bila glavni adut obeh ekip, še posebej domače, saj so v 33. minuti že drugič na tekmi zadeli z igralcem več na ledu. Rezultat po 40. minutah igre je bil tako 5:3 v korist domače ekipe, ki pa bo morala za zmago v zadnji tretjini izboljšati tudi igro v obrambi.

Brez zadetkov v zadnji tretjini.

V 42. minuti je na kazensko klop zaradi udarca s palico sedel Potočnik, vendar Celjanom ni uspelo premagati vratarja Trelca. Še najbližje zadetku so bili Kastelic, Flajs in Grahut, a so njihovi streli končali v rokavici Trelca. Dva hitra prekrška Celjanov v 49. in 50. minuti sta Orlom omogočila igro 5 na 3. Kljub številčni premoči na ledu in v želji po novem zadetku, so Orli morda preveč komplicirali in priložnost je splavala po vodi. Trener Celjanov je ob koncu tekme vzel tudi minuto odmora, s čimer je svojim varovancem dal še zadnje napotke, ki bi jim morda pomagali priti do zadetka. Rezultat je ostal nespremenjen, Triglavani pa so tako dosegli še tretjo zaporedno zmago.

Delite s prijatelji

Povezano