Prve točke v drugem delu

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – HD Hidria Jesenice 7:4

1:0 Zupan (Ahačič, 3′)
2:0 Markič (Potočnik K., Podrekar, PP1, 4′)
3:0 Terlikar (Terlikar, Potočnik K., 6′)
4:0 Terlikar (Zupan, Potočnik M., 11′)
4:1 Egorov (Kujavec, 27′)
5:1 Potočnik K. (Grošelj, 32′)
6:1 Grošelj (SH1, 36′)
6:2 Svetina (Vorobev, 42′)
7:2 Pavlovič (Potočnik K., Podrekar, PP1, 47′)
7:3 Prostor (52′)
7:4 Prostor (PP1, 58′)

Prevlada v prvi tretjini.

Triglavani so od prve minute tekme pričeli zelo napadalno. Že v prvih nekaj minutah so dodobra ogreli vratarja Žagarja. Po slabih treh minutah igre so tudi povedli. Z mojstrskim strelom je Žagarja premagal Zupan. Do 6. minute so si uspeli priigrati še večje vodstvo, saj so v razmaku dobre minute zadeli še dvakrat. Po lepi kombinaciji prve napadalne trojke so dosegli še četrti zadetek, dvomov o zmagovalcu pa kljub temu, da je bilo do konca tekme še dolgih 50 minut, skorajda ni bilo več. Gostje so v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolje, najbližje zadetku pa je bil v 16. minuti tekme Egorov.

Orli so nadaljevali kjer so končali.

Gostje so drugo tretjino odprli z lepo priložnostjo za prvi zadetek. Po lepi kombinaciji Kujavca in Kumanoviča je bil vratar Trelc že premagan, a je strel mladih Jeseničanov končal mimo gola. Gostje so prvi zadetek dosegli v 27. minuti, ko je dobro odmerjen strel Egorova končal za hrbtom danes odlično razpoloženega vratarja Trelca. V statistiko se je s svojim prvim zadetkom na tekmi v 32. minuti vpisal tudi Potočnik. Vodstvo domačih Orlov je tako ponovno naraslo na 4 zadetke. Izredno razpoloženi prvi napad Triglava je poskrbel še za šesti zadetek. V samostojnem prodoru je Žagarja premagal Grošelj, domači pa so na odmor odšli s skorajda neulovljivo razliko.

Trije zadetki gostov v zadnji tretjini.

Zopet so gostje tretjino pričeli bolj podjetno, tokrat z zadetkom, ki ga je dosegel Svetina. V 45. minuti je kazen igre zaradi naleta na Morela dobil Chekmarev, domači pa so dobili priložnost igre z igralcem več. Ponujeno priložnost so izkoristili in dosegli še sedmi zadetek na tekmi. Gostje so 5 minut kasneje vrnili z enako mero, tretji zadetek je dosegel Prostor. Le nekaj sekund kasneje sta bila zaradi pretepa izključena Podrekar in Potočar. Tekma se je bližala 60. minuti, možnosti gostov za preobrat pa skorajda ni bilo več. V zadnjih minutah tekme so gostje poskušali tudi z igro brez vratarja. S pomočjo igre z igralcem več so še četrtič premagali Trelca. Drugi zadetek na tekmi je dosegel Prostor in s tem postavil končni rezultat tekme.

Delite s prijatelji