Pridružujemo se akciji rožnati oktober!

Hokejski klub Triglav Kranj se bo v letošnji sezoni pridružil akciji osveščanja o raku dojk. Tako imenovanemu rožnatemu oktobru se bomo pridružili prvič, s tem pa bomo storili tudi prvi pomemben korak k dobrodelnosti, kateri bomo v našem klubu v prihodnosti dajali vedno večji pomen.

Skupaj z združenjem Europa Donna bomo v mesecu oktobru pod sloganom "Fight strong!" pripravili številne aktivnosti, ki bodo naše navijače osveščali o bolezni, ki letno prizadane veliko število žensk, pa tudi moških. Podobno kot v večini razvitih držav je rak dojk tudi v Sloveniji najpogostejši rak pri ženskah. Za zmanjševanje umrljivosti je izjemno pomembno predvsem osveščanje, zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici in bolniku prilagojeno zdravljenje. 

V združenju Europa Donna tako pravijo: "V našem združenju vsako leto obeležujemo rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi in dogodki osveščamo o raku dojk in opozarjamo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja. Rak dojk ni izključno bolezen žensk, saj sta med obolelimi tudi eden do dva odstotka moških. V združenju zato že ves čas poudarjamo, da v času pandemije ne smemo pristati na slabši dostop do zdravstva in pravočasne diagnostike, da se je treba odzvati vabilom presejalnih programov ter biti pozoren na morebitne zdravstvene težave."

Na domačih tekmah v mesecu oktobru bodo člani in članice na čeladah nosili rožnate pentlje, ki bodo simbolizirale podporo vsem ženskam in moškim, ki se borijo s to boleznijo.

Delite s prijatelji

Povezano