Pričenja se drugi del članske lige IHL

V ligi IHL se je za člane končal redni del tekmovanja. Ekipa Triglava je v skupini Sever zasedla visoko 2. mesto, le 2 točki za vodilno Slavijo. Če upoštevamo dejstvo, da ima trener Drinovec že skorajda celotno sezono težave s poškodbami in boleznimi v ekipi (na nekaterih tekmah je imel na voljo le 15 igralcev), je dosežek ekipe še toliko več vreden. V točkovnem smislu sta najbolj izstopala dva igralca in sicer Žan Zupan in Sebastjan Grošelj. Oba sta dosegla po 21 točk in sta za vodilnim strelcem po rednem delu Markom Dragovićem iz Crvene Zvezde zaostala za samo 4 točke.

Z jutrišnjo domačo tekmo proti ekipi KHL Sisak bodo člani odprli drugi del tekmovanja. Ekipe, ki so bile v rednem delu tekmovanja uvrščene v skupini Sever in Jug, se bodo v drugem delu nekoliko pomešale. Najboljši štirje klubi iz skupine Sever in najboljša dva kluba iz skupine Jug bodo po dvokrožnem sistemu igrali v skupini A. Zadnji trije klubi iz skupine Sever in zadnji štirje klubi iz skupine Jug pa bodo po enakem sistemu igrali v skupini B.

V skupini A bodo torej igrale ekipe HK Triglav, HD Hidria Jesenice, HK Slavija Jr., HKMK Bled, KHL Sisak in SKHL Crvena Zvezda. V skupini B pa bodo igrale ekipe HK Celje, HK SŽ Olimpija, HK Vojvodina, KHL Medveščak mladi, KHL Mladost in KHL Zagreb.

Jutrišnji nasprotnik, ekipa KHL Sisak, je v svoji skupini po prvem delu osvojila končno prvo mesto. Na desetih tekmah so varovanci Siniše Pelikana zabeležili le 1 poraz in sicer 14.11.2021, ko so proti Vojvodini izgubili s tesnim izidom 1:2. Po vsej verjetnosti bodo jutri v Kranj pripotovali s svojo najboljšo postavo. V svojih vrstah imajo tudi 3 hokejiste, ki prihajajo iz Združenih držav Amerike in sicer vratarja Neilla Andersona ter dva branilca Austina Wilka in Taylorja Hickmana. V svojih branilskih vrstah imajo tudi izkušenega nekdanjega hrvaškega reprezentanta Ivana Puziča, ki je v svoji karieri igral tudi v najmočnejši češki ligi, ligi EBEL, v ligi EIHL, na Poljskem ter pred letošnjo sezono v drugi francoski ligi. Močan člen v napadu bo zagotovo 25 – letni krilni napadalec Luka Jarčov, ki bo s svojimi izkušnjami iz lige EBEL poskušal čim večkrat premagati vratarja Šenka. Poleg teh omenjenih, bo morala biti obramba Triglava pozorna tudi na mladega, komaj 20 – letnega Patrika Dobrića. Gre za nadarjenega igralca, ki je tudi član mlade hrvaške reprezentance in je končal kot tretji najboljši igralec po točkah rednega dela lige IHL.

Jutrišnja večerna tekma v dvorani Zlato polje bo zagotovo prava hokejska poslastica. Zato vas vabimo, da si jo skupaj z nami ogledate v živo, seveda pod pogoji PCT. Tekma se prične ob 19.15 uri.

Delite s prijatelji