Pregled vikend tekem

Sobota, 18.9.2021

U13 HK Celje – HK Triglav 9:0

Mlajši dečki so se z gostovanja v Celju vrnili z visokim porazom.

U17 HK Triglav – Team Zagreb 7:0

Sezono v Ledeni dvorani Zlato Polje so odprli igralci selekcije U-17, ki so se pomerili z vrstniki iz Zagreba. Kljub kopici poškodovanih in manjkajočih (Maj Bertoncelj, Tim Veternik, Beno Vrečar, Žan Eržen, Oskar Filip Aksentijevič) so visoko in brez težav s kar 7:0 premagali tekmece iz hrvaške prestolnice.

Drsalno precej boljši in močnejši Orli so v tekmo krenili odločno ter v prvi tretjini preko Vala Marna in Mateja Kuharja povedli z 2:0. Z izvrstno igro so nadaljevali tudi v drugi tretjini, ko so imeli vse niti igre v svojih rokah. Premoč Orlov je z golom v 33. minuti kronal Gaber Zupan Škrlj in ekipa Triglava je na drugi odmor odšla z udobno prednostjo treh golov.

Do dokončnega razpada ekipe iz Zagreba je prišlo v zadnji tretjini, ki so jo domači dobili kar s 4:0. Dvakrat je zadel Matej Kuhar, po enkrat pa Val Marn in Matic Črešnik. Pohvaliti je potrebno tudi oba vratarja, Gal Ocepek Likarja in Erika Cuznarja, ki sta mrežo Triglava ohranila nedotaknjeno. Varovanci trenerja Mitje Kerna so tako navijačem pripravili res lep uvod v sezono, ekipa pa lahko z optimizmom zre v naslednje tekme.

V naslednjem krogu se bo ekipa Triglava, v soboto 26.9. v dvorani v Zalogu pomerila z domačo Slavijo. Tekma v Zalogu se prične ob 19.00 uri.

Nedelja, 19.9.2021

U15 EC KAC – HK Triglav 4:5

Tudi selekcija U-15 je zmagovito začela uvod v novo sezono v IHL ligi. Za uvod so se pomerili proti tradicionalnemu nasprotniku, ekipi celovškega KAC-a, s katerim so v preteklosti že bojevali nekatere, lahko bi rekli celo epske bitke v končnici IHL lige. Boljšega nasprotnika za preverjanje forme si torej varovanci trenerja Jureta Kozjeka niso mogli zaželeti.

Mladi Orli so v tekmo krenili odločno, čeprav jim je trda igra za odtenek večjih in močnejših Celovčanov povzročala kar nekaj težav. Kljub temu so prvi na tekmi povedli Orli. V 6. minuti je po podajah Jošta Kuralta in Svita Habjaniča zadel Anže Gradišar. Celovčani se seveda niso predali in nadaljevali s svojo ostro in borbeno igro. V slabi minuti so uspeli preobrniti izid in tako so na začetku 15. minute vodili z 2-1. Mladi Orli so iskali svoje priložnosti in eno od njih je v 17. minuti izkoristil Matic Črešnik, ki je lepo zadel po podaji Matevža Jošta. Ekipi sta tako na prvi odmor odšli poravnani z izidom 2:2.

V drugi tretjini smo spremljali identičen hokej ter trd boj za vsak centimeter ledu. V 24. minuti je mlade Orle v vodstvo s svojim drugim golom popeljal Anže Gradišar, ki je zadel po podajah Matica Črešnika in novinca oz. povratnika v ekipo, Davida Hafnerja, ki se je v Triglav pred začetkom  letošnje sezone vrnil z Jesenic. Vodstvo Triglava ni trajalo dolgo saj so Celovčani že slabi dve minuti kasneje izid ponovno izenačili. Igralci Triglava so borbeno nadaljevali in zdržali vse ostre ter včasih tudi grobe nalete Celovčanov in ponovno povedli v 34. minuti, ko je po podaji Matevža Jošta svoj drugi gol dosegel Matic Črešnik. Na zadnji odmor  so Orli odšli z golom prednosti.

Ko je v 45. minuti za 3-5 zadel Matevž Jošt po podaji Martina Sodnika se je tekma zdela odločena, a so imeli Celovčani drugačne načrte in se niso predali. V 48. minuti so po zmedi pred vrati domačih znižali na 4-5 in poskrbeli, da smo bili gledalci priča izjemno zanimivi končnici, kjer pa so mladi Orli niti igre držali v svojih rokah ter uspeli obraniti izid. Iz Celovca se tako vračajo s tremi točkami in zavedanjem, da so na pravi poti, da tudi letos krojijo sam vrh IHL lige v kategoriji U-15.

Mladi Orli bodo naslednjo tekmo odigrali v nedeljo, 26. 9. ob 11.30 na Bledu proti ekipi HKMK Bled.

U19 HK Triglav – HDK Maribor 6:3

Super uvodni vikend Triglava v sezono IHL 2021/2022 so zaključili igralci selekcije U-19, ki so v uvodni tekmi premagali ekipo Maribora. Ekipa je pred sezono doživela nekaj sprememb, največjo na klopi, saj je poveljevanje ekipi prevzel izkušeni trener Dejan Varl, ki je v Triglav prišel z Jesenic in tako pomembno okrepil trenerski štab Triglava. Nekaj sprememb se je zgodilo tudi v sami ekipi, saj so ekipo okrepili nekateri igralci iz HKMK Bled.

Triglav je v tekmo krenil odločno, kljub temu pa so v 6. minuti prvi povedli gostje. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je v 14. minuti po podajah Žige Arha in Jureta Jelarja zadel Martin Jazbec. Z izidom 1:1 se je prva tretjina tudi končala.

V drugi tretjini smo gledali dobro hokejsko predstavo, kjer so terensko premoč sicer imeli domači, a so tudi gostje iz štajerske prestolnice uspeli izkoristiti nekaj svojih priložnosti. Na 2:1 je v 28. minuti povišal Jure Jelar, v 34. minuti pa je bil za 3:1 po podajah Jureta Jelarja in Žige Arha uspešen Slivnik Luc. Gostje se niso predali in so z dvema hitrima goloma izenačili izid na 3:3. Da so domači na zadnji odmor odšli z zadetkom prednosti je v 39. minuti poskrbel Andraž Zupan, ki je z igralcem manj zadel po podaji Lovra Zupan Škrlja.

V zadnji tretjini so domači vse niti igre držali v svojih rokah, premoč je s svojim drugim golom kronal Jure Jelar v 45. minuti, piko na i in končni rezulat pa je v 55. minuti postavil Slivnik Luc, ki je podaji Luke Kuharja dosegel svoj drugi zadetek.

Ekipa Triglava je tako zmagovita začela svoj pohod v IHL ligi, trenerju Dejanu Varlu čestitamo za prvo zmago na klopi Orlov, igralcem pa želimo veliko sreče v nadaljevanju sezone.

Naslednjo tekmo bo selekcija U-19 odigrala v Dvorani Zlato polje naslednjo nedeljo, 26.9 ob 15.30. Vabljeni!

Delite s prijatelji