Pregled vikend tekem

V preteklem tednu sta selekciji U-17 in U-19 odigrali tri tekme prvenstva IHL.

Selekcija U-17 je dosegla dve novi zmagi in ostaja edina ekipa  v prvenstvu s samimi zmagami. Na lestvici zaseda drugo mesto, ob tem pa ima dve tekmi manj v primerjavi z vodilno ekipo HKMK Bled.

Varovanci trenerja Mitje Kerna so se v sredo najprej pomerili z ekipo HK LedX Celje in jo premagali s 6:4, čeprav so bili na ledu precej boljši tekmec kot kaže končni rezultat. Pet golov smo videli že v prvi tretjini, kjer so Orli prevladovali, a so z nekaj napakami gostom dovolili, da so se na odmor odpravili le z golom zaostanka.

Tudi v drugi tretjini so domači prevladovali na ledu, v 26. minuti vodili že s 5:2, a ponovno gostom dovoli zadetek, ki jim je pred zadnjo tretjino še vlival nekaj upanja za morebiten končni uspeh. V zadnji tretjini smo nato gledali raztrgano in zaspano igro, v kateri sta obe ekipi dosegli vsaka še po en zadetek za končni rezultat 6:4.

Za domače je trikrat zadel Jošt Matevž, dvakrat Gradišar Anže, prvi gol v sezoni pa je dosegel tudi povratnik v vrstah Triglava Oskar Kuralt.

Na papirju težja tekma je Orle čakala v soboto, ko so v goste prišli igralci HD Hidria Jesenice. Orli so tudi tokrat v tekmo stopili zbrano in z jasnim ciljem, doseči novo zmago. Varovanci trenerja Mitje Kerna so tudi tokrat prevladovali na ledeni ploskvi, bili so za korak, dva hitrejši od tekmecev iz dvorane Podmežaklo, res dobro igro pa so kronali z novo zmago. Rezultat je bil tokrat 5:2 v korist domačih.

Domači so povedli v 9. minuti, ko je ob prednosti dveh igralcev več zadel Matic Tian Črešnik. Na 2:0 je v 17. minuti z lepim golom po samostojnem prodoru povišal Svit Habjanič, do konce tretjine je vsaka ekipa zadela še po enkrat, za domače Žiga Križnar, za končni rezultat prve tretjine 3:1.

V drugi tretjini so Orli nadaljevali z dominacijo na igrišču in kljub temu, da so gostje takoj na začetku tretjine znižali rezultat na 3:2, z dvema goloma, zadela sta Jaka Rakovič in Matevž Jošt, postavili končni rezultat tekme 5:2.

V zadnji tekmi nismo videli zadetkov, igralci Triglava pa so tekmo rutinirano pripeljali do konca. Naslednjo tekmo selekcija U-17 igra v soboto, in sicer so bodo v domači dvorani na Zlatem Polju pomerili z ekipo HDK Maribor.

Za odtenek manj uspešna je bila tokrat selekcija U-19, ki je po izvajanju kazenskih strelov izgubila tekmo proti ekipi HL LedX Celje. Varovanci trenerja Dejana Varla so sicer bolje začeli tekmo, bili v prvi tretjini izrazito boljši nasprotnik, žal pa so izkoristili samo eno priložnost in na odmor odšli z minimalno prednostjo enega gola, potem, ko je v 11. minuti zadel Marn Val. Znova se je izkazalo, da »kdor ne da, dobi« in Celjani so rezultat izenačili že po 24 sekundah igre v drugi tretjini. Z golom so Celjani vzpostavili ravnotežje na ledeni ploskvi, do konca tekme smo gledali boj za vsak centimeter ledu. Tekma se je razplamtela v zadnjih dveh minutah. Najprej je za 2:1 po gneči pred vrati Celjanov zadel Marn Val v 58. minuti, gostom pa se je vztrajnost poplačala 26 sekund pred koncem, ko so izkoristili izključitev na strani domačih, vratarja zamenjali s 6 igralcem v polju in tako zadeli ob razmerju 6 igralcev proti 4.

Zmagoviti niz so v nedeljo nadaljevali tudi igralci selekcije U-15. V domači dvorani so gostili ekipo HK Slavija junior. Trener domačih Jure Kozjek, si je pred tekmo želel le, da bi se v njegovo ekipo vrnili vsi poškodovani in oboleli igralci. To se je tudi zgodilo in Orli so nastopili v najmočnejši postavi.

V prvo tretjino so vstopili odločno, vendar pa svojih priložnosti, tudi tistih najlepših, niso uspeli kronati z zadetkom. Tudi vse strele gostov je domači vratar Svit Nemanič brez težav ukrotil.  V 2. tretjini so imeli domači ponovno rahlo premoč, ki so jo kronali z vodilnim zadetkom. Namesto, da bi v nadaljevanju vodstvo še povišali,  pa je Slavija izenačila. Domači so takoj zatem ponovno povedli, vendar so gostje  kmalu spet izenačili. Ko je Triglav povišal vodstvo na 3:2, je zgolj v 12 minutah razgibane  2. tretjine padlo že 5 zadetkov. V zadnjem delu igre je Slavija pritisnila na vso moč. Tekma se je prelomila, ko so domači lepo zadeli ob igralcu manj za 4:2. Gostje se niso predali in so ponovno dosegli zadetek priključka. Nato so iz vrat potegnili vratarja in ga nadomestili s 6. igralcem. Orli so to izkoristili in nekaj sekund pred koncem tekme zadeli prazno mrežo za zmago 5:3. Gledali smo zanimivo in odprto tekmo, ki je Triglavu prinesla nove 3 točke. S 100 % izkupičkom so na vrhu lestvice. Naslednji konec tedna pa jih čaka naporno gostovanje v Beogradu.

V zmagovitem ritmu je v soboto nadaljevala letos še neporažena selekcija U-13. V goste so prišli hokejisti z Jesenic. Po polovičnem uspehu na prijateljskih tekmah pred sezono, so se igralci zavedali, da zmaga ne bo samoumevna.

Mladi Orli so povedli v 4. minuti, kar je »zbudilo« Jeseničane, ki so začeli igrati bolj agresivno. Gostje so do konca tretjine z dvema zadetkoma poskrbeli, da so na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V tretji minuti druge tretjine smo bili priča izenačujočemu zadetku, ki je poskrbel, da so domači igralci nekoliko lažje zadihali. Močni streli, dobre obrambe in hitri protinapadi na obeh straneh so se vrstili eden za drugim. Do konca tretjine so domači še enkrat zadeli in tako v zadnjo tretjino tekme odšli z golom prednosti.

Zakaj bi se zadnja tretjina začela drugače kot prvi dve? Po dobri minuti so mladi Orli ponovno zadeli in povišali prednost na dva zadetka. Piko na i so postavili sredi tretje tretjine, ko so ob prednosti z igralcem več zadeli in postavili končni rezultat 5:2.

Naslednjo tekmo bodo igralci selekcije U13 odigrali v sredo, 26.10., ko v goste prihaja Beljak. Prav Beljak je ob naši še edina neporažena ekipa v prvenstvu IHL, tako da se nam obeta napeta tekma za vrh prvenstvene lestvice.

Drugo tekmo sezone so odigrale tudi naše članice, ki so na gostovanju v Sisku z zanesljivo zmago odpravile ekipo HK Siscia.

Delite s prijatelji