Pregled vikend tekem

Igralci selekcij U-19 in U-17 med vikendom niso odigrali tekem. Domači tekmi sta bili zaradi zasedenosti dvorane preloženi na kasnejši termin.

Dečki (U-15) so tekmo 3. kroga igrali v domači dvorani. Palice so prekrižali z ekipo iz Celja. V moštvo se je po poškodbi vrnil Svit Habjanič.

Že v uvodu je bilo jasno, da bodo gostje trd nasprotnik. Naši fantje so imeli sicer več od igre, vendar svojih priložnosti najprej niso znali izkoristiti. Prvi zadetek za domače je padel po strelu od daleč, ko je ploščica pred vrati spremenila smer. Gostje so v naslednjem napadu izenačili. Pred koncem prve tretjine pa so domači po lepi akciji povedli za vodstvo 2:1. V 2. tretjini so Orli k igri pristopili bolj resno, odgovorno in srčno. Plod boja za vsak meter ledu sta bila še dva zadetka v mreži gostov. Po 2. tretjini je bil tako rezultat 4:1, žal pa je bil zaradi poškodbe izgubljen domači branilec Urban Tratnik. V tretji tretjini so Orli še bolj stopili na plin in dosegli 3 zadetke, vendar pa so bili uspešni tudi Štajerci z dvema zadetkoma za končnih 7:3.

V domačih vratih sta tokrat priložnost dobila oba vratarja, ob Svitu Nemaniču je del tekme branil tudi Gal Farčnik. Domači bi lahko dosegli še kašen zadetek več, saj so nasprotnike nastreljali s 40 proti 18. Prihodnjo nedeljo v goste prihaja HK Slavija Junior.

Selekcija U-13 je po prigarani zmagi doma proti Bledu tokrat odpotovala k vrstnikom v Celje.

Že pred začetkom tekme je trener igralce opozarjal, da tekma ne bo lahka, saj imajo tudi gostje nekaj kvalitetnih posameznikov. Žal pa so naši Orli začeli srečanje zelo medlo, brez izkazane želje po zmagi. Domačini so to dobro izkoristili in v prvi tretjini prevladovali na igrišču. Navkljub večjemu številu strelov celjske ekipe so Orli uspeli rezultat 1:2 zadržati v svojo korist.

Med odmorom je trener Domen Jemec svojo ekipo zbral in motiviral, tako da je v drugi tretjini tekma izgledala povsem drugače. Orli so bili polni želje in borbenosti, imeli so več od igre kot gostitelji in proti celjskim vratom sprožili tudi več strelov. Tretjina se je končala z dodatnim golom na vsaki strani in rezultatom 2:3.

V zadnji tretjini so naši nadaljevali z borbeno ekipno igro, domači so nekoliko popustili. Do zaključka tekme smo tako videli še tri zadetke Orlov (priznana sta bila le dva) in domov odpotovali z zmago ter končnim rezultatom 2:5.

Trenutno mladi Orli selekcije U13 s polnim izkupičkom iz prvih treh tekem zasedajo drugo mesto na lestvici IHL lige. Zmagoviti niz bodo poskušali nadaljevati v naslednjem krogu, ko se bodo 15. oktobra na domačem ledu pomerili z vrstniki iz Jesenic.

Članska ekipa je v soboto odšla na gostovanje k ekipi HK Vojvodina ter jo premagala z rezultatom 2:8. Več o tekmi si lahko preberete tukaj https://hktriglav.si/strelski-sov-orlov-v-novem-sadu/ .

Delite s prijatelji