Pregled vikend tekem

Igralci selekcij U-19 in U-17 so med vikendom odigrali tretji krog prvenstva IHL.

Selekcija U-19 je na gostovanju v Zalogu klonila po podaljšku z izidom 3:2. Tekmo so začeli bolje ter v 10. minuti povedli. Z lepim strelom z modre črte je zadel Matic Košir. Tekma je nato ponudila borbo za vsak centimeter ledu, v drugi tretjini so domači izenačili rezultat na 1:1. Tudi v tretji tretjini smo gledali izenačeno predstavo, kjer je dolgo kazalo, da bodo domači odnesli vse tri točke, potem ko so v 47. minuti povedli z 2:1. Varovanci trenerja Dejana Varla so trmasto vztrajali in izenačenje dosegli v 59. minuti, ko je zadel Gaber Brajlih Novosel. Tekmo je v podaljšku odločil Špari Leben Žan, s tremi goli najboljši igralec srečanja.

Naslednjo tekmo selekcija U-19 igra v nedeljo, 9.10., v domači dvorani proti ekipi Jesenic.

V soboto so na led stopili igralci selekcije U-17 trenerja Mitje Kerna in po res izvrstni predstavi premagali vrstnike iz ljubljanske HK SŽ Olimpija, ki veljajo za nekakšne tihe favorite prvenstva z rezultatom 4:3.

Domači so kljub nekaterim odsotnostim zaradi poškodb (Svit Habjanič, Matej Kuhar) odločno krenili v srečanje, a sta jih v 7. minuti presekali zaporedni izključitvi, ki so jih igralci iz Tivolija izkoristili in v 8. minuti povedli z 0:1 ob dveh igralcih več. Gol domačih ni zmedel, nadaljevali so z odločno igro in bili nagrajeni v 18. minuti, ko je rezultat poravnal Val Marn.

V drugi tretjini so mladi Orli prikazali daleč najboljšo igro v letošnji sezoni. Igralce Olimpije so nadigrali v vseh pogledih igre ter premoč kronali s tremi zadetki. V razmaku dveh minut sta bila na sredini tretjine uspešna Andraž Thaler in Anže Gradišar, na 4:1 pa je v 38. minuti s svojim drugim golom na tekmi povišal Marn Val. V zadnji tretjini je zbranost domačim nekoliko popustila, tako da so igralci iz Tivolija uspeli le ublažiti poraz, čeprav zmaga domačih niti za trenutek ni bila ogrožena.

Naslednjo tekmo Orli igrajo predvidoma v sredo, 12.10., v domači dvorani proti ekipi Celja.

Igralci selekcij U-15 in U-13 so med vikendom odigrali drugi krog prvenstva IHL.

V nedeljo so na Jesenicah gostovali igralci selekcije U-15. Poleg 8 slovenskih moštev v prvenstvu nastopata še avstrijski  KAC in selekcija Beograda. Dvokrožnemu sistemu (vsak z vsakim doma in v gosteh) bo februarja sledila končnica. Cilj Triglava, ob hkratnem razvoju igralcev, so tudi letos najvišja mesta.

Tekma prvega kroga proti ekipi HDD Bled je bila zaradi  poškodb  v vrstah nasprotnikov preložena. V 2. krogu  so Orli gostovali na Jesenicah. Gledali smo zanimivo tekmo številnih priložnosti na obeh straneh. Triglavani so na vrata nasprotnikov sprožili 38 strelov, Jeseničani pa na vrata gostov 26, vendar sta vratarja vsak svoj gol zaklenila. Za goste je bil v 49. minuti po samostojnem prodoru uspešen Anže Gradišar. V končnici tekme so naši Orli poskušali vodstvo še povišati, jeseniške strele pa je uspešno zaustavljal naš vratar Svit Nemanič in rezultat se do konca ni spremenil. Tri točke za zmago so zasluženo odšle v Kranj.  Naslednjo nedeljo naši fantje igrajo v svojem »gnezdu« proti moštvu iz Celja.

V soboto so najboljšo tekmo v letošnji sezoni prikazali igralci in igralka selekcije U-13, ki je v Kranju gostila vrstnike iz ekipe HKMK Bled.

Prvi zadetek na tekmi je po nesrečnem odbitku končal v domači mreži, kar pa ni zmedlo mladih Orlov. Po dobri akciji tretjega napada je za izenačenje zadel Blaž Cvek in tako postavil končni rezultat prve tretjine. Številni obiskovalci so lahko tudi v nadaljevanju srečanja spremljali lepe akcije na obeh straneh. Igralci Bleda so zadeli iz protinapada, za izenačenje pa je z lepo potezo pred golom poskrbel Tilen Bešter.

V zadnji tretjini smo spremljali pravi triler. Naši Orli so z nekaj nespametnimi prekrški omogočili nasprotniku, da je v zadnjih minutah kar dvakrat igral z dvema igralcema več na ledeni ploskvi. Ob bučni podpori s tribun, odlični domači vratarki Ajdi Jošt in nepopustljivi igri se kljub številnim poizkusom gostov domača mreža ni zatresla. Vse je že kazalo, da se bo redni del končal brez zmagovalca, s čimer pa se niso strinjali naši Orli. Dobro minuto pred koncem se je pred vrati nasprotnika znašel Dejan Jenko in zadel za končnih 3:2.

V nedeljo so bili prvič letos na uradnih turnirjih pod okriljem Hokejske zveze Slovenije aktivni tudi naši najmlajši.

Igralci selekcije U-12 so na domačem igrišču prekrižali palice proti obema ekipama z Bleda – HDD Bled in HKMK Bled. Na obeh tekmah so prikazali všečni predstavi in tako turnir zaključili z dvema zmagama.

Kar 54 igralk in igralcev našega kluba je sodelovalo na domačem turnirju hokejskih šol U-10 in U-8. Poleg domačih Orlov so na turnirju nastopil še ekipe HKMK Bled, HK SŽ Olimpija in HD Hidria Jesenice. Nadobudni hokejisti in hokejistke vseh klubov so z nekaj odličnimi predstavami pokazali, da se za prihodnost slovenskega hokeja ni bati.

V soboto so prvo tekmo lige IHL odigrali tudi naši člani. V Mariboru so tamkajšnjo ekipo premagali s kar 0:5.

Delite s prijatelji