Pregled vikend tekem

V preteklem vikendu se je s prvimi tekmami tudi uradno pričela nova hokejska sezona. Najprej so nastopile naše selekcije U17, U19 in člani.

Selekciji U-17 in U-19 sta uspešno vstopili v sezono 2022/23

Pretekli vikend sta selekciji U-17 in U-19 uspešno vstopili v tekmovalno sezono 2022/23. V letošnji sezoni bosta ekipi trenerja Mitje Kerna, ki vodi selekcijo U-17 in Dejana Varla, ki je trener mladinske selekcije, nastopali v IHL ligi, ki poteka pod okriljem HZS.

Selekcija U-17 bo v konkurenci 8 moštev, poleg Triglava bodo v tekmovanju nastopale še ekipe HD Hidria Jesenice, HK SŽ Olimpija, HK Slavija Junior, HDD Bled, HKMK Bled, HDK Maribor in HK LedX Celje. Tekmovanje bo v rednem delu potekalo dvokrožno, najprej bodo ekipe odigrale 14 tekem vsak z  vsakim doma in v gosteh, nato pa se bodo med sabo dvokrožno pomerile še prve in zadnje štiri ekipe. Redni del prvenstva se bo končal 20. januarja 2023.

Selekcija U-19 bo prav tako igrala v konkurenci 8 moštev, s tem, da bo tekmovanje v rednem delu trokrožno. Varovanci Dejana Varla bodo tako odigrali 21 tekem rednega dela. Redni del se konča 5. feburarja.

Trener mladincev Dejan Varl ima pred začetkom prvenstva naslednja pričakovanja: »Želim, da igramo kot ekipa, da vsako tekmo odigramo maksimalno, ne glede na izid. Upam, da bodo igralci uživali v hokeju ter verjeli v svoje sposobnosti. Od igralcev pričakujem napredek na tehničnem in taktičnem področju, tako na individualni kot ekipni ravni«.

V prvem krogu sta se obe selekciji pomerili proti vrstnikom iz Maribora. Svojo nalogo so mladi orli uspešno opravili tako v soboto, ko je bila selekcija U-17 v štajerski prestolnici od Lisjakov boljša z rezultatom 8:1, nekaj več težav pa so imeli v dvorani Zlato Polje fantje v kategoriji mladincev, ki so predvsem z nekaterimi nepotrebnimi izključitvami tekmece iz Maribora držali v igri do konca druge tretjine. V zadnji tretjini so se nato le zbrali in Lisjake odpravili z rezultatom 5:3.

Naslednji vikend se bo selekcija U-17 v soboto doma pomerila z ekipo HDD Bled. Ekipa mladincev pa bo prav tako v domači dvorani gostila ekipo HK SŽ Olimpija.

Avtor: Miha Škrlj

Prvo zmago v sezoni so dosegli tudi naši člani, ki so po izvajanju kazenskih strelov uspeli premagati ekipo HK LedX Celje. Povezava do poročila se nahaja tukaj https://hktriglav.si/prva-zmaga-v-sezoni-prigarana/ .

Delite s prijatelji