Pregled vikend tekem

Sobota, 23.10.2021

U13 HK SŽ Olimpija – HK Triglav 10:1

Mlajši dečki so se iz Tivolija vrnili z visokim porazom. Naslednja tekma jih čaka 6.11. proti ekipi KAC-a.

U17 HK Triglav – HDK Maribor 4:3

Selekcija U-17 se je po porazu proti Jesenicam prejšnji teden tokrat pomerila z vrstniki iz Maribora. Orli so po izjemno razburljivem zaključku tekmo v svojo korist odločili po streljanju kazenskih strelov.

Mariborski Lisjaki, ki so se predstavili kot drsalno izjemno dobra ekipa, poleg tega pa so igrali zelo čvrsto, so prvič klonili v 4. minuti, ko je ob igri z igralcem več zadel Gaber Zupan Škrlj. Do konca prve tretjine so imeli domači nato nekaj težav z izključitvami, ki pa jih gostje niso izkoristili in prva tretjina se je končala z izidom 1:0 za domače.

V drugi tretjini smo gledali dober hokej z veliko drsanja in igre na telo. Domači so bili za odtenek boljši tekmec in so svojo premoč kronali v 37. minuti, ko je za 2:0 zadel Maj Bertoncelj.

Za gledalce je bila najbolj razburljiva tretja tretjina, ki se je začela z golom gostov, ki so izkoristili napako domače obrambe. Kljub temu so domači kontrolirali potek tekme, in ko je v 57. minuti svoj drugi gol dosegel Maj Bertoncelj se je tekma zdela odločena. A so imeli gostje iz štajerske prestolnice drugačne načrte. Kljub temu, da so minuto in devet sekund pred koncem storili prekršek in si prislužili dvominutno izključitev so že devet sekund zatem z igralcem manj znižali izid na 3:2. 53 sekund pred koncem si je nato dvominutno izključitev prislužil Maj Bertoncelj, gostje pa so iz vrat potegnili vratarja ter skušali izenačiti ob igri petih proti štirim. To jim je štirideset sekund pred koncem tudi uspelo in tekma se je nadaljevala v podaljšku, kjer pa sta glavno vlogo odigrala oba vratarja in tekmo so odločili kazenski streli.

Od domačih je zadel le Tim Veternik, vratar Gal Ocepek Likar pa je ubranil vseh 5 strelov gostujočih igralcev in zmaga je kljub vsemu zasluženo ostala doma. Varovanci trenerja Mitje Kerna zasedajo drugo mesto na lestvici IHL lige in se bodo v naslednjem krogu, ki bo na sporedu 6. novembra, v dvorani Tivoli pomerili z vrstniki iz ljubljanske Olimpije.

ČLANI HK Triglav – HDK Maribor 4:2

Poročilo o tekmi se nahaja tukaj https://hktriglav.si/zmaga-za-skok-pod-vrh-lestvice/ .

Nedelja 24.10.2021

U15 HK Triglav – EC VSV 10:5

Selekcija U-15 so je po prvem porazu v sezoni, ki so ga močno oslabljeni doživeli prejšnji teden na Jesenicah, tokrat pomerila z beljaškimi Orli, ekipo VSV. Vrstniki s severne strani Karavank so bili sicer precej trši nasprotnik kot kaže rezultat, a na koncu so mladi Orli vseeno postavili stvari na svoje mesto, dosegli kar 10 golov in obranili prvo mesto na lestvici IHL lige.

Gole za Triglav so dosegli: Svit Habjanič 2x, Anže Gradišar 3x, Matic Črešnik, Jaka Rakovič, Jan Ulčar, Andraž Thaler, Jaka Rakovič. Naslednjo tekmo bodo mladi Orli odigrali v nedeljo, 7.11.2021 proti ekipi HDD Bled v blejski ledeni dvorani.

U19 HDK Maribor – HK Triglav 2:7

Varovanci Dejana Varla so se iz Maribora vrnili z visoko zmago. Za Orle so zadeli Pavlovič, Slivnik 2x, Zupan, Veternik, Košir in Jelar.

ČLANICE HK Triglav – HK Siscia 10:1

Članice so na tekmi, ki je bila tudi dobrodelno obarvana, zanesljivo in visoko premagale vrstnice iz Hrvaške.

Delite s prijatelji