Pregled vikend tekem

Sobota, 9.10.2021

U13 HK Triglav – EC VSV 3:6

Tokratna sobotna tekma proti EC VSV iz Beljaka je pokazala, da so bili gostje večino tekme boljši nasprotnik. Začetne minute tekme so namigovale, da bo tekma zelo napeta in enakovredna. Domači orli so občinstvo kmalu po začetku tekme razveselili in v prvih minutah povedli z 1:0, nato pa je sledil preobrat. Fantje Triglava se nikakor niso mogli uigrati. Napake so se vrstile ena za drugo. Izgubljeni paki na modri črti in v svoji tretjini ter ne-razpotegnitev igre po širini igrišča je pripeljalo do izida, da so nasprotniki imeli možnost streljali na gol domačih orlov 51-krat, domači pa na gol nasprotnika le 24-krat. Z odlično obrambo v golu jih je tokrat ponovno reševala Ajda Jošt. Mrežo nasprotnikov sta za Triglav zatresla Luka Savinšek in kapetan Maks Gaser (2x). Tudi tokrat je bilo na obeh straneh nekaj izključitev (na strani nasprotnikov ena, za Triglav pa dve). Končni rezultat je bil 3:6. Razočaranje je bilo veliko, a v soboto je že na sporedu nova tekma. V goste pridejo hokejisti HDK Mariboru( tekma je ob 15.30).

U17 HK Celje – HK Triglav 3:4

Selekcija U – 17 je na gostovanju v Celju dosegla četrto zaporedno zmago v IHL ligi in tako s tekmo manj zaseda drugo mesto na lestvici. Mladi Orli so večji del tekme prevladovali na igrišču, čeprav se je tekma zaradi nekaj neposrečenih posredovanj v obrambni tretjini rezultatsko končala tesno. Triglavane je v vodstvo v 5. minuti ob igri z igralcem več popeljal Matej Kuhar. V nadaljevanju prve tretjine smo sicer videli prevlado gostov, a se mreži nista več zatresli. V drugi tretjini so gostje nadaljevali z bolj konkretno igro, posledica katere sta bila gola Martina Vogrinca v 22. minuti z igralcem več ter Mateja Kuharja, ki je zadel v 36. minuti. Glede na videno na igrišču in rezultatsko prednost se je tekma zdela odločena, a so domači z dvema hitrima goloma v razmaku minute in štirinajstih sekund poskrbeli, da je tekma rezultatsko ostala napeta. V tretji tretjini smo naprej videli menjavo vratarja. Gal Ocepek Likarja je zamenjal Erik Cuznar. Četa trenerja Mitje Kerna je nadaljevala s prevlado v polju, a plošček do 45. minute, ko je prvi gol v letošnji sezoni dosegel povratnik po poškodbi, Tim Veternik, ni želel v mrežo. Do konca tekme smo spremljali identično igro, prevlado Orlov, ki pa se ni končala  z novim zadetkom v mreži domačih. Še več, v 57. minuti so domači po napaki pred vrati Triglava zadeli za 3-4 in poskrbeli za napeto končnico, kjer pa so gostje držali vse niti igre v svojih rokah ter iz knežjega mesta odnesli vse tri točke.

Naslednjo tekmo bo selekcija U-17 odigrala v sredo, 13. 10. 2021. Tekma v Dvorani Zlato polje se prične ob 16.30. VABLJENI!

ČLANI HK SŽ Olimpija – HK Triglav 1:7

Članek o tekmi se nahaja tukaj https://hktriglav.si/visoka-zmaga-sredi-tivolija/

Nedelja, 10.10.2021

U15 HK Triglav – HDK Maribor 10:2

Tudi selekcija U-15 nadaljuje svoj zmagoviti pohod v IHL ligi. Tokrat so bili njihovi gostje hokejisti iz štajerske prestolnice, ki pa so bili proti mladim Orlom tokrat brez možnosti. Kljub temu, da so Lisjaki že po šestnajstih sekundah zadeli mrežo domačih, so ti hitro vzeli stvari v svoje roke in do konca tekme do vrha napolnili mrežo gostov ter se povzpeli na vrh lestvice IHL lige. Za domače so zadeli: Črešnik 2x, Hafner, Jošt, Gradišar 2x, Fras, Ložar, Habjanič in Zupan Škrlj.

Naslednjo tekmo selekcija U-15 igra v četrtek, 14.10 v Zalogu proti domači Slaviji. Tekma v dvorani v Zalogu se prične ob 17.15.

U19 HK Celje – HK Triglav 0:7

Skorajda popoln vikend, ob veliki zmagi članov proti favorizirani ljubljanski Olimpiji, je izgubila  namreč le selekcija U-13 od katere so bili v soboto boljši igralci VSV iz Beljaka, so v nedeljo zvečer zaključili igralci selekcije U-19, ki so dosegli četrto zaporedno zmago v sezoni in tako kot selekcija U-15  tako zasedajo prvo mesto na lestvici IHL lige. Orli so bili skozi celotno tekmo za razred boljši tekmeci od Celjanov, tako da zmaga niti za trenutek ni bila vprašljiva. Ob koncu tekme so domačim rahlo popustili živci, tako da smo ob koncu tekme videli tudi nekaj boksarskih vložkov.

Gole za Orle so dosegli: Jazbec 2x, Košir, Slivnik 2x, Pavlovič, Zupan Škrlj.

Delite s prijatelji