Pregled vikend tekem

Nedelja, 3.10.2021

U13 HK Triglav – HD Hidria Jesenice 9:3

Nedeljska tekma U13 je na domačem ledu prinesla nove 3 točke. Tokratni nasprotnik je bil HD Hidria Jesenice. Vedno spoštovani in zahtevni nasprotniki so tokrat klonili proti dekletu in fantom z 9:3. Vse večjo razliko je jeseniške nasprotnike nekajkrat pripeljalo do napak, ki so za njih pomenile tudi obisk kazenske klopi. Fantje so dobili nekaj udarcev po zapestju, kar je led in adrenalin hitro ublažil. Vseeno je bilo potrebno odigrati vse do zadnje minute, kajti rezultat se lahko v hokeju hitro obrne, sploh proti takšnemu nasprotniku kot so Jesenice. Ekipa je odigrala z nekaj manjšimi napakami, kar bodo drugič še izpilili in nastopili bodo še bolj uigrano.  V soboto 10.10. k domačim Orlom pridejo Beljaški Orli (VSV Villach). Tekma je na sporedu ob 15.30.

U15 HK Triglav – HK Celje 9:4

Selekcija dečkov je na domačem ledu dokaj visoko premagala vrstnike iz Celja. S tretjo zmago na treh tekmah so tik za petami prvo uvrščeni ekipi HD Hidria Jesenice.

U19 HK SŽ Olimpija – HK Triglav 2:3

Najbolj zanimiva tekma pa je tokrat potekala v kategoriji mladincev, ki so se v dvorani Tivoli pomerili z ljubljansko Olimpijo. Varovanci trenerja Dejana Varla, ohrabreni in optimistični po res dobrem začetku sezone so v tekmo krenili pogumno, a so v uvodnih minutah več od igre imeli domači. Svojo premoč so kronali v 5. minuti, ko je zadel Žiga Mehle. Do konca tretjine je igralcem Triglava uspelo vzpostaviti ravnotežje na ledeni ploskvi, za izenačenje pa je bilo potrebno počakati do 23. minute, ko se je po lepi podaji Jureta Jelarja pred golom izvrstno znašel Žiga Arh.

Do konca druge tretjine smo nato gledali izjemno zanimivo in napeto hokejsko predstavo, ki jo je v 40. minuti, 14 sekund pred sireno, v prid Triglavanov po lepi podaji Ožbeja Šlibarja s svojim drugim golom prevesil Žiga Arh.

Pred pričetkom tretje tretjine se je Orlom pripetila manjša neprijetnost. Zamudili so namreč začetek zadnje tretjine, bili kaznovani z dvominutno kaznijo, ki jo je v zadetek in izenačenje na 2-2 izkoristil Žiga Mehle s svojim drugim golom. V zadnji tretjini smo spremljali izjemno trd boj za zmago, v katerem so bili spretnejši igralci Triglava, ki so zmagoviti gol dosegli v 51. minuti prek Slivnik Luca, ki je bil uspešen po podaji Jureta Jelarja.

Orli so tako dosegli že tretjo zmago zapored ter trenutno zasedajo sam vrh lestvice IHL lige. Naslednjo tekmo bodo igralci Triglava odigrali v nedeljo, 10.10 proti ekipi Celja.

Delite s prijatelji