Pregled vikend tekem

Sobota, 25.9.2021

U13 HDD Bled – HK Triglav 0:15

Triglavani so na Bledu odigrali drugo tekmo lige IHL Mlajši dečki U-13 21/22, tokrat proti ekipi HDD Bled.

Prvi gol so naši Orli dosegli že v drugi minuti. Po izvajanju sodniškega meta in samostojnem prodoru je plošček v gol poslal Jure Blatnik. Triglavani so na tekmi pokazali kvalitetnejšo igro od nasprotnikov in ob stalnem pritisku ves čas ogrožali mrežo Blejcev. Razlika v prvi tretjini je bila 6:0, ob tem, da so naši dosegli gol samo s štirimi igralci na ledu. V podobnem slogu so nadaljevali do konca tekme in zabeležili končni rezultat za zmago 15:0.

Blejci so skozi tekmo sicer nekajkrat poskusili s protinapadi, vendar jim je iz teh priložnosti uspelo
streljati na gol Triglava kvečjemu trikrat. Ob teh redkih priložnostih se je v vratih Triglavanov kot vedno z odlično obrambo izkazala Ajda Jošt.

U17 HK Slavija Jr. – HK Triglav 1:2

Zmagoviti pohod, ki ga je v prvem krogu pričela z zmago proti ekipi Zagreba, je nadaljevala tudi selekcija U-17, ki je na gostovanju v Zalogu po hudem boju slavila tesno zmago z 2:1. Mladim Orlom so še vedno manjkali kar štirje pomembni igralci in sicer Tim Veternik, Beno Vrečar, Žan Eržen in Mark Gradišar. Kljub temu so igralci Triglava pogumno krenili v tekmo, kar se jim je obrestovalo v 12. minuti, ko je Maj Bertoncelj ukradel plošček za vrati domačih ter nato še spretno ukanil domačega vratarja. Domači so bili v uvodni tretjini sicer boljši nasprotnik, a je Orle v igri obdržal tokrat izjemni vratar Gal Ocepek Likar.

V drugi tretjini so Triglavani uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču, kjer se je odvijal res trd boj za vsak centimeter ledu. Mreži se tako nista zatresli in ostalo je pri minimalnem vodstvu Orlov.

Tretja tretjina se je pričela po željah gostov, saj je po ukradenem ploščku na sredini igrišča vodstvo Triglava na 2:0 z izjemnim strelom povišal Val Marn. V nadaljevanju so nato Triglavani uspešno držali igre niti v svojih rokah vse do 54. minute, ko je bi ob izključitvi Luke Zorna ob igri z igralcem več uspešen Špari Leben Žan. Do konca tekme smo nato spremljali izjemno napet boj, kjer so domači poskušali z izenačenjem na vse načine, tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju, a je četica trenerja Mitje Kerna zdržala vse nalete in iz Zaloga odnesla vse tri točke ter drugo zaporedno zmago v IHL ligi.

V naslednjem krogu bo selekcija U-17 v domači dvorani gostila ekipo HKMK Bled. Tekma bo na sporedu v soboto, 2.10, ob 19.30.

ČLANI HK Triglav – HD Hidria Jesenice 3:2

Poročilo tekme najdete tukaj https://hktriglav.si/po-preobratu-zmaga-ostaja-doma/.

Nedelja, 26.9.2021

U15 HKMK Bled – HK Triglav 2:7

Selekcijo U-15 je po zmagi na derbiju v Celovcu tokrat na papirju čakalo lažje delo proti ekipi HKMK Bled, ki v kategoriji U-15 ne kotira tako visoko kot mladi orli. Na začetku tekme so mladi Blejci sicer držali korak s Triglavani ter jim povzročali kar nekaj težav v igri. Ob koncu prve tretjine pa so mladi Orli postavili stvari na svoje mesto ter s hitrimi zadetki Davida Hafnerja, Anžeta Gradišarja ter Svita Habjaniča postavili stvari na svoje mesto.

V drugi tretjni so v svoje roke prevzeli tudi niti igre in si priigrali kopico priložnosti. Dve od teh sta izkoristila Martin Sodnik in Mark Ložar in mladi orli so tako po dveh tretjinah vodili z visokih 5:0.

V zadnji tretjini so svoje priložnosti izkoristili tudi Blejci, za Triglav pa sta zadela še Jošt Matevž in drugič na tekmi Anže Gradišar za končnih 7:2. Pri ekipi Triglava velja posebej pohvaliti vratarja Svita Nemaniča, pohvale pa si zaslužijo tudi vsi ostali igralci v ekipi trenerja Jureta Kozjeka.

Selekcija U-15 bo svojo naslednjo tekmo v prvenstvu IHL odigrala v nedeljo, 3.10 ob 15.30 v domači dvorani na Zlatem Polju.

ČLANICE HK Triglav – HK SŽ Olimpija 3:5

Ekipa članic je novo tekmovalno sezono v domači dvorani odprla s porazom proti favorizirani ekipi Olimpije.

U19 HK Triglav – HK Slavija Jr. 5:0

Izjemno uspešen vikend je zaključila selekcija U-19, ki se je v 2. krogu IHL lige pomerila z ekipo zaloške Slavije. Varovanci trenerja Dejana Varla so znova prikazali izvrstno predstavo in zmagali s 5:0.

V prvem delu smo gledali zanimivo predstavo, kjer so prevladovali domači in ob koncu tretjine tudi kronali terensko premoč s hitrima goloma Bohinc Rožleta in Slivnik Luca, ki sta zadela v razmaku 36 sekund na prehodu iz 18. V 19. minuto.

V drugi tretjini smo gledali izjemno predstavo mladih orlov, ki so navduševali z izjemno borbeno ter kombinatorno igro. Vodstvo domačih na 3:0 je po lepi podaji Žige Arha povišal Maj Bertoncelj v 32. minuti, že slabe tri minute kasneje pa je Luc Slivnik z izjemnim strelom poskrbel za vodstvo domačih s 4:0. Izjemno tretjino je z golom v 37. minuti kronal Žiga Arh, ki je zadel po podajah Jureta Jelarja in Košir Matica.

V tretji tretjini smo gledali borbeno predstavo, kjer so domači tekmo rutinsko pripeljali do konca, redke priložnosti gostov pa je uspešno ukrotil Remškar Jeler Gal, ki si ji tako prislužil prvi shootout v sezoni.

Selekcija U-19 se bo v tretjem krogu v Ljubljani pomerila z domačo Olimpijo. Tekma v dvorani Tivoli bo v nedeljo, 3.10 ob 15.00.  

Delite s prijatelji