Pregled vikend tekem

Igralci selekcije U19 v preteklem tednu niso odigrali nobene tekme. Zaradi reprezentančnega premora pa bodo prosti tudi prihodnji vikend. Povabilo v reprezentanco Slovenije U20 je prejel Ožbe Šlibar, v reprezentanci U18 pa se bosta preizkusila Luka Kuhar in Val Marn.

Kadeti U17 so pred reprezentančnim premorom odigrali zaostalo tekmo proti HDK Maribor.

Ekipa iz štajerske prestolnice se je tokrat, kljub izrazito slabšemu položaju na lestvici, izkazala kot trd oreh, a so varovanci trenerja Mitje Kerna, pri katerih sta zaradi bolezni manjkala Svit Habjanič in Andraž Thaler ter tako kot že od začetka sezone zaradi poškodbe Matej Kuhar, vseeno zmogli dovolj zbranosti ter tudi volje, da so tekmo na koncu obrnili v svojo korist.

V prvi tretjini so imeli mladi orli precej več od igre, a niso uspeli izkoristiti nobene od svojih priložnosti, na drugi strani pa tudi gostje niso uspeli premagati vratarja domačih Jureta Klemenca, ki je tokrat dobil priložnost v vratih domačih namesto Erika Cuznarja. Tudi v drugi tretjini smo gledali podoben hokej, na ledu so prevladovali domači, ki pa so tokrat imeli nekaj težav pri izkoriščanju svojih priložnosti. To so izkoristili gostje, ki so povedli z zadetkom v 29. minuti. Domači se niso predali, vztrajnost se jim je poplačala v 39. minuti, ko je za 1:1 zadel branilec Gaber Zupan Škrlj. V tretji tretjini so gostom iz Maribora nekoliko pošle moči in varovanci trenerja Mitje Kerna so stvari postavili na svoje mesto z goli Žana Eržena, Naglič Orehar Roka in Vala Marna za končno zmago s 4:1.

Kot smo napisali že v uvodu, v prihodnjem tednu sledi reprezentančni premor. V selekcijo Slovenije U16, ki bo nastopila na turnirju na Madžarskem, so bili vpoklicani štirje mladi Orli: Erik Cuznar, Matic Črešnik, Gaber Zupan Škrlj in Matevž Jošt. Ekipa Triglava, ki brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici DP, pa bo naslednjo tekmo odigrala 19.11. v Dvorani Zlato Polje proti ekipi HKMK Bled.

Dečki U15 so doživeli prvi poraz. V domači dvorani jih je premagal celovški KAC, ki je v letošnjem prvenstvu prav na tej tekmi nastopil z najmočnejšo postavo. Prva tretjina je bila izenačena in se je končala z izidom 1:1. V drugem delu srečanja pa so od 24. do 32. minute Orli doživeli mrk in prejeli 4 zadetke. Nato je vsako moštvo doseglo še po en zadetek in izid po koncu 2. tretjine  je bil 1:5. V tretji tretjini so se domačini uspeli zbrati, vendar jim prebrat ni uspel. Dosegli so 2 zadetka, prejeli pa enega za poraz s 4:7. Kljub temu, da so Triglavani celovške zmaje nastreljali s 34:29, so 3 točke zasluženo odšle v Avstrijo. Za goste sta prvič letos v IHL  zaigrala Schall (4 gole in podaja) in Van Ee (gol in 2 podaji), ki sta bila jeziček, ki je tehtnico prevesil na njihovo stran. Če velja rek, da se največ naučiš iz porazov, je bil ta za Orle dobra lekcija. Vsekakor pa je bolje izgubiti enkrat za 3 zadetke kot pa 3 krat po en zadetek. Kljub porazu Triglavani še vedno ostajajo na vrhu lestvice. Naslednje prvenstveno srečanje bo naš podmladek odigral 20.11.2022 v Mariboru. Sredi tega tedna pa jih čaka prijateljska tekma proti HK MK Bled.

Mlajši dečki U13 so v soboto gostili vrstnike iz Maribora. Po dveh tesnih porazih v preteklem tednu, so bili igralci odločeni, da se vrnejo na zmagovalna pota in to se je tudi zgodilo. Že od samega začetka so domači Orli pokazali veliko željo in tako povsem prevzeli pobudo na igrišču. Z dobro igro in domiselnimi akcijami so nadaljevali skozi celotno srečanje in tako na koncu slavili z rezultatom 12:3.

Tekmo lige IHL so odigrali tudi naši člani. Nažalost so se iz gostovanja v Beogradu vrnili s tesnim porazom 3:2.

Delite s prijatelji